Pages

Tuesday, June 28, 2011

Monday, June 20, 2011

Wednesday, June 15, 2011

Monday, June 13, 2011

Created with PhotoShake iPad


Sunday, June 12, 2011

:: TRIVIA ::

Hari ni nak bagi tau trivia pasal bos aku dulu dan sekarang. Please bear with me untuk tempoh 2 tahun lebih ni yer, sebab selagi dia ni jadi bos aku, dan selagi aku sakit hati, selagi tu la aku akan meroyan pasal orang tua ni... Saper yang jadi kawan aku kat FB dengan twitter, memang masak la baca status dan timeline aku every wednesday, sebab hari tu aku meeting... Tapi jangan la ingat aku meeting seminggu sekali, sebab sepanjang minggu lepas, dia ngadap kami hari-hari okey...

Ok, nak start trivia.

Fakta #1
------------
Bos baru dan bos lama dua-dua jenis tabliq

Fakta #2
------------
Bos lama dan bos baru duduk kat shah alam

Fakta #3
------------
Bos baru dan bos lama duduk di seksyen yang sama, di shah alam

Fakta #4
-----------
Bos baru dan bos lama duduk sebelah sebelah.... Hahahahahahahaha

Hahahahaha, fakta akhir tu tak boleh blah kan? Tapi the best part is, bos lama dan bos baru tak ngam, even duduk sebelah rumah... TET!!!!


Mati aku kalau bos-bos besar baca ni... There you go, kebebasan bersuara... Jangan pulak ko claim, kata kenapa tak cakap depan-depan ko, sebab kalau kami cakap ko nak dengar ker?

Kalau la ada yang tanya, mana lagi truk, bos baru ke bos lama? Mmmmmm susah nak jawab, sebab dua-dua pun mengerikan, tapi kalau nak tengok dari segi kebaikkan, mmmmmmmm..... Pun susah jugak nak jawab.

Bos lama, is BIAS! Sebab, kalau dia tak suka orang tu, dia tak kan panggil, atau suruh orang tu buat kerja, dia akan buat ko macam tak wujud je, even ko adalah dibawah tanggaungjawab dia. So pandai-pandai ko la nakbuat kerja apa. Kadang-kadang, dia tak nampak lagi kebolehan ko, tapi dia da letak garis pemisah antara dia dan staf dia.

Bos baru bagus sikit, sebab dia tak BIAS, oleh yang demikian, semua orang pun kena bantai kena bambu. Dia tak de favouritism, tak macam bos lama, dia ada favouratism, so saper yang dia suka, dia akan puji melambung-lambung... Bos lama tak dak, semua pun kena bantai, semua pun kena buat kerja.....

Bos lama bz body Pasal staf, sibuk semua benda pun nak tahu, lepas tu di jaja nya kat orang, si polan ni bawak kereta ni la, si polan ni pinjam duit tabung la, tapi kadang-kadang baik gak, sebab rasa dia ambik berat, tapi biasanya aku rasa dia menyibuk je la... Eh cop, tak jugak, sebab dulu dia rajin gak tanya condition mak aku.

Bos baru lak, tak de tanya-tanya lansung, tak de soal selidik lansung, pedulik la ko ada anak berapa, anak ko sihat ke tak, suami ko jauh ke tak, kalau dia rasa ko kena OT, maka ko kena la OT... Bagus sebab dia tak bz body, tapi tak bagus sebab dia tak faham lansung situasi staf dia.

Bos lama da lama jaga deprt tu, so aku rasa dia da selesa dengan keadaan sedia ada. Walaupun banyak pembaharuan yang di buat, tapi masih ada kekurangan yang kita tak nampak.

Bos baru pulak, bila dia masuk, banyak benda yang dia nampak kepincangan, and which is aku rasa, "eh, betul la" so aku rasa, bagus jugak dia gegar semua orang, sebab kadang-kadang kita tak nampak pun situasi tu...yang ni aku setuju, sebab aku banyak belajar, dan aku setuju, dan aku rasa betul pun semua soalan-soalan yang dia tanya, cuma dia gegar kuat dan cepat sangat, dan menjadikan kami bahan experimentasi... Agak2 cara tu tak berkesan, dia ubah cara lain... So last-last kami yang bengong...

Ada banyak lagi, tapi tak leh pikir da...

Ok, aku nak balik rumah, ni update kat rumah PIL... Baru lepas melapah kambing.... Daaaaa




- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, June 10, 2011

Wednesday, June 8, 2011

:: HARTA SAYA ::

Created with PhotoShake iPad



Ni la harta-harta saya, yang saya ada, yang nak saya banggakan. Tapi sebenarnya jauh disudut hati, aku selalu rasa takut, rasa risau dan bermcama-macam lagi la... Lebih-lebih lagi, bila dapat komen-komen kata comel anak ko, cute anak ko, cantik anak ko, sejujurnya aku rasa sangat takut dan insaf.

Takut, sebab zaman sekarang ni macam-macam, dengan kes-kes rogol, kes keldai dadah, kes bunuh sebab cinta ditolak, kes sakit kena buatan orang... Takut wei kalau kenang-kenang. Sihat ke anak aku sampai besar? Berjaya ke anak aku besok besar? Pandai ker? Melawan ker? Derhaka ker? Oooiii, macam-macam aku pikir... Dalam masa yang sama, takut jugak, kalau ada yang kecik hati, jauh hati dengan aku, kalau ada anak yang istimewa ker, mintak maaf la... Macam aku cakap, ini je la harta yang aku ada, harta yang aku nak bangga-bangga kan.. Saper yang tak de anak lagi, mungkin akan rasa, alah, asyik cerita anak ajer, well apa yang aku boleh cakap, aku doakan korang ada rezeki untuk menimbang cahaya mata sendiri, then u will know the feeling yourself...

Ok, aku da ngantok, siap tertido-tido, selamat malam semua, esok aku kerja kerja balik..

:: ON LEAVE ::

Aku cuti hari ni... Melarikan diri dari meeting. Well, sejak dapat bos baru, hari rabu adalah hari yang sangat tidak dinanti-nantikan, sebab kami akan meeting setiap hari rabu. Memandangkan kawan separtner aku cuti seminggu, dan bos kecik aku pun tak ada, moh la aku melarikan diri. Sekali hari ni tak jadi meeting, sebab tak cukup corum, ganti esok, matik la aku... Hahahaha...

setiap hari bangun tido pagi-pagi, aku cuba mempositive kan diri sendiri, hahahah aku rasa aku macam orang giler da, cuba menceriakan diri sendiri, tapi hakikatnya, makan dalam wooooo.... Aku tak tau la berapa bakul orang tua ni da dapat sumpah seranah anak buah dia... Ko bangga la ko da kerja 20-30 tahun, tp ko tau tak, 20-30 tahun ko kerja, banyak tu la orang da sumpah seranah ko tau tak...

On positive note, well, atleast aku dapat kerja dengan orang giler ni, yang semua orang pun takut kalau dia ni jadi bos orang lain... So aku dan kawan-kawan sepejabat antara insan " terpilih " la bekerja di bawah dia... Hahahahaha... So orang yang tak berkerja di bawah dia, agak rugi la, sebab tak dapat merasa sendiri pengalaman mendapat arahan berubah-rubah dari semasa ke semasa... Hahaha... Kalau dia bagi arahan, tahan sehari, da cukup baik la tu... Kang pagi dia suruh buat mcm ni, pukul 10 panggil balik, suruh buat cara lain pulak... Bengong aku dan kawan-kawan... Aku rasa, kitaorang ni menjadi bahan ujikaji dia. Agak-agak cara ni tak berkesan, dia tukar cara lain. Kalau la cara tu dapat bertahan 1 hari pun da cukup baik, aku cakap ko... Btw, nak mintak maaf la kat kawan-kawan yang tinggal sebab kena ttend meeting, (kalau la jafi meeting), well atleast, baru sekali ni je pun aku melarikan diri, ada orang tu setiap kali meeting pun tak nampak muka... #tet#

Da, aku tak reti da nak komplen apa lagi, sebel rasa dada kenang kan bos giler ni, meh nak share gambar dengan korang, gambar aku setiap kali lepas meeting, jom main scroll-scroll, nak tak?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"
.
.
.

.
.
.
.
".
"
.
"
.
".
.
".
.
".
.
.
.
.
.





Note: sorry tak tau macam mana nak centrekan align dot dot tu...

- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, June 4, 2011

Friday, June 3, 2011

Thursday, June 2, 2011

:: ROMBONGAN KE KLCC ::

Semalam aku ambik cuti, sebab konon-konon nak g dating dengan anak sendiri. Plan nya nak bawak naik komuter, tapi tak tau nak ke mana. So kami bertolak awal, dalam pukul 9 macam tu. Mula-mula, kita breakfast kat seksyen 8. Da siap makan semua, aku pergi TM Point, sebab nak tukar modem streamyxs. Modem tu kena sambar petir (nanti aku citer). By the time settle urusan kan TM Point, da pukul 11. So aku ingat tak jadi la nak bawak budak-budak ni naik keretapi kan. Ingat nak ke JJ ajer, tengok wayang.

Sekali, masa nak g JJ tu, aku da tersalah masuk jalan dari Shah Alam. Aku tersalah pilih jalan nak balik rumah. Boleh ajer kalau nak u-turn, tapi jauh dan aku malas nak patah balik. So alang-alang da menuju jalan balik, aku belok la singgah stesen komuter kat seksyen 19 (jalan sehala nak balik rumah). Sampai kat stesyen komuter tu, aku macam blur kejap, sebab aku da lama gilerrrrrrr tak naik komuter, tak tau nak g mana, nak beli tiket kat mana, hahahahaha... Siap call kawan aku lagi tanya... Then kawan aku cakap kalau nak g Midvalley, kena tukar tren kat KL Sentral. Dalam masa yang sama, aku post gak status kat FB.







Budak 2 orang yang xcited nak naik komuter.

So apa-apa hal, aku beli dulu tiket pergi balik ke/dari KL Sentral. Dania yang baru 5 tahun ni pun dia charge. So harga tiket pergi balik untuk sorang dewasa dan sorang kanak-kanak ialah RM7.60. Bila da masuk dalam komuter, still aku tak decide lagi mana nak pergi. Dalam kepala otak nak g KLCC sebab, tren ke KLCC terus stop dalam bangunan. So aku tak yah susah-susah nak bawak budak melintas jalan....








Bila da sampai KL Sentral dalam pukul 12 gitu, pikir punya pikir, aku decide bawak ke KLCC la, aku nak tunjukkan bangunan twin tower tu ka diaorang, so next time bila nampak kat tv, diaorang boleh cakap, diaorang da sampai bangunan tu. Sampai kat KLCC dalam pukul 12:30, then aku kata nak cuba nasib tengok wayang. Since aku bawak budak, malas la nak pusing 1 mall cari cinema kan, so jalan mudah, call la kwn aku, nak tanya orang kat sana maluuuuu....

Ngam-ngam jumpa panggung 12:55, tengok info kat screen, citer kungfu panda start pukul 1.... Terus beli tiket dan masuk panggung. Habis je citer kungfu panda terus kitaorang balik....




Pada yang kecik hati sebab aku tak dapat jumpa korang, aku mintak maaf... Mungkin tak ada rezeki. Insyallah, lain kali kita jumpa....

- Posted using BlogPress from my iPad