Pages

Wednesday, September 30, 2009

:: UPDATE ::

smlm aku ye2 dtg opis awal
on FB siap boh status
saper nak tgk gambar steamboat part 2
tgk kat blog
sekali smlm aku sibuk da
x sempat nak upload gambar kat blog
blk ptg smlm
aku tgk laki aku tgh online
aku kacau kejap
upload gambar kat FB
so FB da ada gambar steamboat tu
kat blog je belum update
hari ni pun aku sibuk
somemore, mood x mari lagi
nanti la, bila mood sudah mari
aku upload gambar steamboat kat sini pulak






















Tuesday, September 29, 2009

:: ALISYA & KUCING ::

budak kecit ni
suka betul dgn kucing
x takut lansung
terseksa aku tgk kucing2 tu

nak ajer aku bwk balik kucing tu
bg teman dia
tp takut pulak
kucing2 tu pulak
mcm rela je kena seksa dgn alisya
alisya trik ekor dia
dokong dia
cium dia
hahahahahah
kitaorg yg ngeri
budak kecik ni pandai posing dpn camera
kita suruh senyum
dia pun senyum
kakak dia penakut
kucing dkt ajer
da melalak
nak ajer aku back hand
malas la nak jaga
klu de kucing
x yah la ambik
nak main
balik rumah atok je la yer alisya
































































Monday, September 28, 2009

:: BABYSITTER DANIA & ALISYA

ni la babysitter DANIA & ALISYA
diaorg start jaga DANIA masa umur DANIA 3 bulan kot
sblm tu org rumah sewa bapak aku yg jaga
meh aku citer sikit mcm mana aku jumpa diaorg ni
lps delivered DANIA
aku masuk keje lg 2 minggu nak raya
masa tu keje kat private lagi
cuti sikit
so nak sambung cuti sampai after hari raya,
memang x dpt la
masa mengandungkan DANIA lagi
aku da aim duaorg utk jaga kan DANIA
1 makcik aku, 1 lg sepupu aku
then kebetulan makcik aku tu pun baru dpt cucu baru
so da tentu2 la dia nak jaga cucu dia tu kan
then g rumah sepupu aku
dia kata, dia x boleh jaga
sebab kebetulan masa tu mak mertua dia (makcik aku) x berapa sihat
so aku da panik
saper nak jaga anak aku
lps tu mak aku tanya2 la org indon kat rumah sewa (no 2) bapak aku
org indon tu pun x nak, sbb dia da jaga 2 org budak
then dia suggestkan org rumah no 3
org tu org melayu
masa tu dia da ada 6 org anak
full housewife
lps tu dia ada anak baya DANIA masa tu
tp anak dia lahir bulan 2
then dia kata
dia sanggup
so aku letak la DANIA kat situ sampai hari raya
bila hari raya
ada sorang jiran aku dtg beraya ke rumah
dia pun tanya2 la
aku letak anak aku kat mana
aku kata la letak kat rumah sewa bapak aku tu
then dia kata
tun & nuar (babysitter dania skrg ni)
tgh cari budak nak jaga
budak yg dijaga dulu, da x letak situ lagi
so aku apa lagi
memang nak la
walaupun aku masih lg ada bau2 bacang dgn babysitter ni
tp aku x berapa kenal sgt dgn diaorg ni
maklumla
aku dr sekolah menengah x pernah dok rumah
samapi masuk U, x pernah dok rumah
so mana nak kenal jiran sgt kan
tp, walaupun aku x kenal mereka personally
tp aku tau mereka org yg pembersih
x tau mcm mana boleh tau
insticnt la senang
aku nya instinct kata
diaorg ni pembersih
lagi pun masa diaorg jaga anak org lain dulu
tiap2 ptg babysit lelaki ni bawak g jln2
memang jaga mcm anak sendiri la
even aku dgr
babysit lelaki tu
siap hilang arah kejap
bila budak yg dijaga dulu
da x ada lagi
dia da memang buat mcm anak sendiri da
jd bila budak tu x ada
mcm x karuan la hidup dia
then beraya la aku kerumah babysit ni
tanya dia, nak ke dia jaga anak aku
berapa bayaran semua
bila dpt confirmation dr dia
lps raya je terus aku hantar kat dia sampai la skrg
sblm tu ckp la dgn org rumah sewa bapak aku tu
kata nak letak dania kat tmpt lain
lg pun anak dia ramai
babysitter dania ni anak dia sorang je, lelaki
tu pun da bujang, da 20 tahun
so memang dia sunyi la dok rumah
dia pun ckp dgn aku
dia jaga budak bukan nak duit sgt
klu dia nak buat duit
da lama dia jaga anak org ramai2
tp dia jaga sbb nak buat peneman
nak ceria2 kan rumah
dia pun x nak jaga budak dr mak bapak yg berlainan
(cth: anak aku 2 org, anak si A sorang, anak si B sorang)
nanti susah
ada je yg x puas hati
(cth: aku x puas hati dgn A, A x puas hati dgn B)
so far memang aku puas hati sgt2
tip top!
klu anak aku selsema
dpt kat tgn diaorg
2-3 hari da baik da
dan x mcm budak selsema pun
bersih je hidung nya
klu selsema masa baby2, babysit lelaki tu x agak2 nak sedut pakai mulut dia
klu demam pun, x pernah sampai seminggu
memang dia jaga bagus sgt222222
anak aku bersihhhhhhhhh
wangiiiiii
dan anak aku x lapar!
tiap2 ptg bawak pusing kampung, g taman main buai
bapak diaorg sendiri x pernah buat mcm tu
heheheheheheh
overall, memang puas hati la
alhamdulillah
sbb tu aku berbelah bagi nak sekolah kan DANIA
aku ingat nak sekolah kan DANIA thn depan (4 tahun)
tp aku nak cari yg ada daycare sekali
senang, x yah nak ambik tghari
tp sian pulak dgn babysit tu
kena tambah baby lagi satu la mcm ni ;-)
nanti alisya ada adik
dania boleh g sekolah
dan dia masih ada 2 budak nak jaga!






































































:: STEAMBOAT ::

jemputan:
since bebola2 ni semua byk lg dlm fridge aku
aku nak jemput korang dtg mlm ni rumah aku
meh kita mkn steamboat
x kan seminggu ni aku nak makan bebola2 ni je kan?
muntah bola aku...
nak tunggu weekend lama sgt
lg pun, weekend en suami da keje
jadi, sesaper yg dok dkt2 dgn rumah aku
meh la jemput dtg rumah
aku panggil kwn2 opis sekali
intan (ni klu baca, x dtg, memang sajer la ni... dok dkt je, bumbung rumah pun lh nampak)
husna, klu belum balik ausie, jemput dtg jugak
yang dok jauh mcm mummyzara, en hairi, kak rienz atau kak zana, nak dtg pun boleh
kak lin, jemput dtg gak, nanti saya call akak
klu de nama2 tercicir, jgn kecik hati
meh2 jemput dtg je ke rumah
kepada pembaca blog yang x pernah mengenalkan diri
tp anda duduk dkt dgn rumah saya
meh jemput dtg rumah saya
lps maghrib mlm ni
untuk direction rumah, buzz saya kat YM
nampak kan icon YM kat sidebar sebelah ni?
FB x boleh bukak
klu x, senang aku hantar invitation
.
.
.
ni gambar2 steamboat smlm
smlm PIL aku dtg rumah
so nak lain dr yg lain
kitaorg jamu la dgn steamboat
x tau nak budget
x pernah buat
so beli punya beli
ha, hambik ko
penuh meja

ni pun ada balance lg yg belum potong kat dlm fridge aku
penuh da fridge aku
x boleh nak letak ikan, ayam










































Friday, September 25, 2009

:: DANIA & HARI RAYA ::

DANIA x camera friendly
x mcm ALISYA
sbb tu x byk gambar dia

new hairdo
daddy dia potong raya ke-3 kot
nak potong b4 raya kat salon
tp dia x nak
dia kata malu
aku rimas btl dgn rambut lama dia tu
ni babysitter DANIA & ALISYA
bercinta nak suruh salam
org tu dtg je, dia da melalak dulu
dia ingat, org tu nak bwk dia balik
cuba compare mata dia dgn ALISYA
sorang bulat, sorng sepet
ni nenek sedara en suami
org tua ni yg ajar DANIA duduk, salam, ckp 'slmt hari raya'
memang lawak giler la masa ni
lps tu pergi rumah org, terus pandai ckp sendiri
ada 1 kali tu, org rumah tu nak bg duit raya kat dia
dia boleh sekolah kan tuan rumah tu
dia ckp "salam dulu la nenek"
adei... hover bijak la pulak...















ni gaya dia senyum
bila suruh senyum
mcm ni la dia senyum
mcm nak nagis pun ada














































































Thursday, September 24, 2009

Wednesday, September 23, 2009

:: PASANGAN TERLAMPAU ::











sajer nak feeling2 couple
dulu x sempat nak bergambar berdua
(yg baju B&W x sempat ambik byk, sbb dia rushing nak g keje)