Pages

Thursday, January 14, 2010

:: BALQIS VS BOYS OVER THE FLOWERS ::



Saper tengok cerita korea ni? Kat 8TV, 8.30-9.30 mlm mon-fri? best ceritanya, ala2 cerita METEOR GARDEN dolu2 tu.. so aku mcm feeling2 muda sikit... hahahahah..

Saper tengok BALQIS lak, kat TV3 petang2 tu? aku tengok jugak, tapi kan aku bengang betul dgn perempuan yg pegang watak balqis tu... aku rasa mcm nak tampar2 je muka dia, muka control cun... sepanjang aku tgk cerita tu, belum sekali pun aku nangis, walhal, cerita tu, dia nangis sepanjang masa. kang tau2, air mata da sampai dagu... tgk bila dia nangis, kening kerut2... benci aku bila dia control cun... sudah nya aku x boleh nak menghayati watak dia... (apa kejadah aku nak menghayati watak dia ntah). adalah gak yg boleh buat aku sedih, tp tu pun melibatkan si hassan tu atau mak biah...

Lain pulak ceritanya dgn cerita BOYS OVER FLOWERS tu, ha, aku boleh nangis beriyer tgk cerita tu, siap sedu sedan lagi... haahahahaha, bengong aku.. anak aku siap tegur aku lagi, "eeee... mami nangis"... cerita tu bukan la cerita sedih, dia cerita budak2 sekolah ni, tp syok la, dia mcm cerita yg mateor garden dulu. Ingat tak cerita tu kan pelokon nya penyanyi group F4 kan? ha, yg ni pun group F4 gak, tp kan, muka nya lain la... agaknya ni group lain kot... oooo... aku da ingat da... tak silap aku Mateor Garden tu cerita Taiwan, so group F4 tu group Taiwan. Tapi cerita boys over flowers ni cerita Korea.

What ever la... tp memang geram betul la dgn prmp yg bawak watak balqis tu. Saper nama dia? ckp dgn dia, jgn control cun la... bukan nya cun pun... nur kasih yang x byk dailog tu pun boleh buat sedih... ini, hampeh...







4 comments:

What's luv gotta do ? said...

dayah, i memang tak berkenan dgn actress yang jadi balqis tu.. entah la, dari dulu lagi kalau dia berlakon memang i tak berkenan mcm tak natural pun ada, mcm kontrol cun pun ye gak.. entah la... hehehehe

Dania's mummy said...

hahahahah.. ingat kan saya sorang ajer... rupa nya ramai jugak...

Anonymous said...

Amboi dayah... over pulak kau ni... akak jarang tengok cerita balqis ni.. tak layan pun.. yang layan cerita ni anak akak Anees. Dia sekolah petang jadi akak tak de mood nak ikut perkembangan. Cerita korea tu arisya yang rajin tak bokeh miss siap suruh aku beli CD lagi...

as a.k.a axa87 said...

sabor la dayah... saya jarang follow citer balqis tu tapi ada satu petang tu saya sempat jenguk satu episod. Kalau tak silap minah yang jadi balqis tu jarang pegang watak heroin..selalu watak jahat je... suka dengki2 orang. Dah rezeki dia jadi heroin..heheheh...