Pages

Friday, December 4, 2009

:: WAREHOUSE OH WAREHOUSE ::

Awat la, hujung tahun je kome semua buat warehouse sales... Tahun ni tak dak bonus la, so jgn la buat warehouse sales....

Kronologi kisah warehouse aku!

Pagi ni aku breakfast kat KOMPLEKS dgn partner2 in crime aku. Makan MEE BANDUNG yang paling sentappppp di dunia (so far la). B'4 masuk parking tu, lalu depan guardian (sebelah KFC) ternampak la ada warehouse sales guardian kat situ. So tak pe la, kita isi perut dulu. Lepas menyentap mee bandung, kitaorg pun proceed g warehouse sales guardian tu. dengan RM30.00 dpt la 2 bijik bedak yang konon nya murah... belasah la labu...

lepas tu, kembali la ke opis dengan hati yang girang, dan semangat bekerja yang tinggi... Sekali ada sorang kakak ni tanya, "wei, tengah hari ni nak g mana?", then, partner in crime aku ni ckp la, dia nak mintak tlg aku, tapi malu. Aku kata ckp je la kan. Then dia kata nak mintak tunjuk jln. Aku serkap la, nak g IKEA ke nak g PYRAMID? dia kata g PYRAMID. So, aku kata jom la...

tgh2 waktu bekerja tu, sempat lagi aku menyelak surat khabar kosmo opis mate aku. Ternampak la warehouse sales silky girl, revlon, etc kat glenmarie, Shah Alam. Tunjuk kan partner in crime, dia kata tak nak la. Ok, kita stick pada tunjuk jln g PYRAMID sahaja.

Well, initial plan is to show jln g pyramid kat kawan aku. Since dia tak nak jln2 kat dalam tu PYRAMID tu, aku plan nak bwk diaorg g warehouse UNZA kat depan Mydin Subang tu. Aku tunjuk jln lalu KESAS Highway, sebab aku rasa, tu jln paling senang dan tak byk traffic light kena tempuh. Sampai persimpangan kewajipan, depan summit USJ tu, aku pun belok kiri. Jalan terus nampak flight Over. Aku pun dengan confident nya, suruh member aku ni naik atas. Sekali, hambikkkkk ko, sampai glenmarie sana tu! Rupa nya aku da tersalah naik flight over da. Patutnya aku naik flight over yg ke-2, turun ke pyramid tu. Ni aku naik flight over yg pertama, flight over yang baru siap, terus tembus ke subang airport tu.

Da alang2 sampai glenmarie, moh la kita cari kat mana warehouse sales silky girl revlon tu... jln punya jln, nampak la sign board nak ke warehouse sales tu. Follow ajer la, get strategic parking lot, proceed to the warehouse sales... Pergh, elok2 aku nak beli contact lens, ter beli brg mekap pulak... Cis! habis lagi RM60.00.... pengsan... tapi berbaloi2... Jom check it out the items!


all this belong to 5 orang yer
habis dalam RM129.00


perfume silky girl tu member aku punya
harga warehouse RM12.00
kat luar RM18.00 kot
bedak compact tu RM3.00 ajer!
member aku borong 5 pcs kot


ini REVLON AGE DEFIYING
sejenis bedak asas
harga asal RM29.90
harga warehouse RM5.00!
berbaloi2
best siot.. aku da test da
sok klu aku g lagi, aku nak borong ni la


ohhh... this one is not mine
tapi aku beli kan utk laki aku
dia kan cukur kepala dia every day
hak hambikkk, stock setahun
botakkan la kepala ko tu licin2
actually aku da tersalah ambik
dia tulis kat situ 5pcs RM3.00!
dia da siap2 pack 5pcs dlm plastik
yang aku lak bengong
ingat 5 pack tu RM3.00
sebab tu aku terambik 5 pack
tak pasal2
klu tak boleh shop benda lain


ni blusher aku
RM25.00!
kat luar tak silap RM45.00 kot

eye shadow silky girl yang 2 color tu RM5.00
eye shadow silky girl yang 4 color tu RM12.00
lip liner, eye liner, eye brow silky girl around RM5.00-RM7.00
bedak silky girl yg 2 way cake tu RM15.00
yang ada free refill RM25.00
lipstick, gloss murah2 la...

eye shadow revlon yang kat guardian harga RM45.00 tu jadi RM15 ke RM20 mcm tu
2 way cake revlon byk yg da habis, kecuali utk warna gelap
lip gloss, lipstick murah2 lah

ada gak make-up brand STAGE. walaupun harga dia murah, tapi pada aku mahal la... Sebab dia pun standard MAC mcm tu kan.... tapi overall aku rasa berbaloi2!
Habis duit kan warehouse sales tu, baru g pyramid. Aku siap tunjuk jln naik ke parking. Siap masuk parking, lepas tu kuar balik. Giler tak giler la. Tak kuar kereta pun... Kuar parking terus balik opis....
Esok pagi2, nak g warehouse sales UNZA lak, bawak PIL aku. Kita stock-up shower foam utk setahun punya. Nanti try tanya MIL aku, nak tak g warehouse silky girl tu, klu dia nak, boleh cont shopping lagi...
duit.. duit, di mana ko duit?... (nyanyi mcm hattan nyanyi)










3 comments:

Mazrina said...

wei..lama lagi x guardian warehouse sale tu?.. teringin gak nk gi kompleks, dh lama dh x gi ni..rindu lak..x per, weekend nnti aku hushaa..

mamazana said...

adik akak pun g jgk w/house silky girl tu. dia borong lipstick sampai sedozen. pastu akak mtk 1/2 dozen kat dia. hehehehe...

x pandai shopping minah tu. kalau kakak dia ni mau rembat maskara, blusher, eyeliner... sib baik perut boyot. kalau tidak, dah sampai sana dah mak yong ni.

Dania's mummy said...

mazrina: aku rasa x best sgt la guardian sales tu.. best lg yg silky2 girl tu

kak zana: saya tak borong lipstik pun, sebab saya x suka pakai lipstik... tapi bedak2 dia murah2 kak....