Pages

Monday, November 9, 2009

:: WALL OF ARTS ::

Semalam kan aku g mydin subang tau. Kat tgh2 tu diaorg buat pertandingan mewarna. Pelik aku budak2 cina yang umur dlm 8-10 tahun, color da cantik. Siap boleh buat tone2 color lagi. Mak2 diaorg siap berkampung lagi kat situ, teman kan anak diaorg masuk pertandingan tu. bagus kan diaorg2 ni. Siap bawak meja bagai. Peralatan mewarna ajer berbag2. Ada color pensel, ada crayon, water color, magic color, complete la semua. Macam mana aku nak latih anak aku jadi mcm tu yer? Baru ajak color sekejap, komplen penat la, nak rehat kejap la, nak tgk cartoon la. Tension aku. Tu belum yg buat home schooling dgn 3-4 org anak. Aku bertiga dgn dania & alisya pun, da naik darah tinggi aku. si adik sibuk merampas color pensil, si kakak pulak terlolong2 mcm ponti. Kesabaran sungguh... Apa pun, berjaya jugak la ajak dania main color2.

Hasil kerja tangan DANIA

seronok main color2 dgn dia

skrg da pandai color ikut dlm border
kalau dulu mula2
manjang terkeluar ajer dr border
skrg da ok

cuma dia tak pandai nak pilih color ajer
bila dia da pegang 1 color
semua dia nak color dgn color tu ajer
bila kita suruh tukar
baru dia tukar




gambar tembikai tu
ALISYA yang koyakkan
menjerit2 kakak dia









4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

pandainya :)

What's luv gotta do ? said...

cute.. dayah, bebudak cina tu ada yang pi art class and kat skolah cina dorang pun ajar kaler with tones and all cenggitu. dulu masa skolah kat melaka, husna slalu jealous tgk budak cina kaler cantik sangat, tanya dorang mana belajar, and dorang kata dorang pi art class, so mintak mak hantar pi art class, dalam klass sumer cina je.. pastu pindah shah alam baru la ada melayu dalam art klass kat section 10 tu hehehe...
anak jiran husna kat shah alam ni plak, pun pi art class gak, tapi performance art hehehe klas drama and speech.. baru umur 5 thn tu

Dania's mummy said...

e.l.i.s.s.m.i.e: aku tunggu 3 tahun nak tgk hasil nya. umur dia setahun, aku da tak sabar2 nak bg dia pandai color, da sibuk belikan dia buku color dgn pensel color. tp lama2 dia pandai sendiri.

Husna: eee, dayah pun klu boleh nak masuk kan dia art kelas gak, tp tu la byk cina ajer dlm kelas tu kan, segan pulak. (ha, tula metallity org melayu kan, heheheeh). Kalau de geng2 yg nak masuk kan anak diaorg kat art class ni, syok gak. anak kita pun ada member. tgk la, sok 4 -5 tahun boleh la masuk kan diaorg kelas tu

Mrs Taj said...

seronokla..

apa yg seronoknya?

sy seronok baca keletah anak2 akak ni..