Pages

Wednesday, November 11, 2009

:: GAYA ALISYA NAIK BASIKAL ::

Beberapa malam yang lepas, aku dapat snap gambar alisya naik basikal. Kan aku cakap nak tunjuk kat korang mcm mana Alisya naik basikal kan. Aku patut video kan la, baru gempak sikit. Tak per, korang ambik gambar dulu. Sok klu rajin, aku video kan.

mula2, dia panjat kat tmpt dok belakang dulu
dia kangkang kan kaki dia
then duduk kat seat belakang


lepas tu dia panjant tmpt duduk dia pulak
kadang2 dia boleh berdiri atas tempat duduk tu
buat gaya aekrobatik ke, apa tik la
sambil buat muka senyum2 bg org naik marah


lepas tu kaki tersangkut sebelah kat belakang
nangis2 mintak tlg

tada!
da dpt seat


so far dia da boleh kayuh basikal tu da, tapi x boleh pusing 360 darjah la, takat 180 darjah, then ulang balik. Gitu la. Dia lagi seronok klu letak bear2 kat belakang, konon2 bear2 dia tu pessenger dia la. Suka dia. ketawa mengekek2. Tapi klu kakak dia yang duduk, dia tak suka.





Posted by Picasa

6 comments:

ibu_uwais_ameenah said...

aku suka ayat last ko tuh... hehehhee

Dania's mummy said...

yg kakak dia duduk, dia x suka tu? budak berdua tu kdg2 mcm anjing dgn kucing. tapi yg biasa kalah, kakak dia la

:: butterfly :: said...

salam...
jemput join "seindah butterfly" giveaway ;)

Mazrina said...

comel nyer Alisya naik basikal...cam big girl dh dia..;-)

Dania's mummy said...

ok2, insyallah. nanti sy tgk give away apa yer...

Dania's mummy said...

mazrina: nakal nya pun mcm budak besar!