Pages

Sunday, October 25, 2009

:: WARDED ::



:: image google ::

En Suami kena tahan kat ward hari ni. Heheheheeh 1st time masuk ward, lepas kawin. Dulu2 pernah la dia masuk ward sebab accident. Tapi sakit2, ni la baru 1st time.

Ingat tak hari tu aku cakap alisya demam kena merah2? Few days after alisya demam, en suami lak demam. Masa tu tak teruk sangat. Dia masih boleh pergi kerja agi. Masa Alisya kuar merah2 tu,  badan en. suami tak de pun tanda2 nak kena jangkitan yang sama. Bila merah2 kat muka Alisya da kurang, dia pulak kena. Dia ingat kena benda yang sama, macam campak, so dia pergi la minum air kelapa muda2 banyak2. Sekali hambik ko, kuar semua merah2 tu.

Semalam, sabtu, dia kena kerja lagi, so dia tak larat ajak aku g klinik. Aku pun bawak la g klinik panel dia kat Sri Andalas. Then dapat la MC sehari. Ini adalah MC pertama dia selama 9 tahun dia bekerja kat westport. Lepas tu hari ni, makin teruk merah2 dia, somemore, sakit2 badan lagi. So hari ni last day shift dia. Aku kata klu tak larat, pergi klinik la, mintak MC lagi. So dia pun setuju. Da tak tahan sangat la tu.
Klinik yang semalam tu kat sri andalas tu, tutup hai ahad. So pergi lagi satu klinik panel kat bukit tinggi. Doktor checked2, doktor suspect kena DENGGI. Btw, doktor kat klinik semalam tu kata, merah2 kat badan dia tu, maybe allergic makan ubat. So husband request nak g hospital panel, ARUNAMARI.

Bila pergi ARUNAMARI Medical Centre, dia ambik darah, checked semua2, dia kata tak berapa teruk sangat. Bacaan darah dia dalam 80 lebih kot. Dia kata kena tambah darah gak, since diaorg tak de stock darah, dia transfer kes ke HTAR.

Tunggu result lab darah, lambat sangat, so aku balik hantar budak2 pergi rumah babysitter. Balik rumah, packing2 barang, terus g ARUNAMARI balik. Ngam2 sampai, result lab keluar, terus bawak en suami pergi HTAR.

Sampai HTAR, follow la procedure2 semua, dalam sejam dua baru masuk ward. Nasib baik ward denggi kat belah bawah ajer... tak yah berebut2 naik lift bila nak melawat. So malam ni, tido la en suami di ward.. Hehehe, sian dia, ntah berapa lama ntah dia kena tahan tu.

BTW, soalan aku sekarang, adakah aku patut bersa lega kerana ia nya DENGGI dan bukan H1N1? jawap2, jangan tak jawap. Tak leh buat poll, sebab poll sedia ada pasal budget. hehehehehe









5 comments:

mamazana said...

dayah wei... denggi pun risau gak... cuba2 la mnm air 100 plus byk. semoga en. suami cepat2 sihat.

uda /oma said...

2 2 kena penjagann rapi....denggi berjangkit tak? uda kurang pasti la...H1N1 jangkit...get well soon to Nizam. tapi badan merah2 cam tu..itu satu symptom denggi ke?

kak aja said...

dua2 tak lega!

Mazrina said...

ish..dua2 pun kena risau la..tak bek tau...sian en suami ko tu..jaga dia elok2 yer...

Dania's mummy said...

terima kasih kawan2... risau gak... tp x puas hati, sebab rasa bukan denggi tu