Pages

Friday, October 23, 2009

:: 2 MONTHS BONUS ::

:: STICKY MODE SAMPAI BUDGET 2010 ::

Last friday, CUEPACS announced that they gonna ask 2 mths bonus for 1.2m public servants. 2 months bonus? Boleh dapat ker? pernah ke dalam sejarah sektor awam ni dapat 2 bulan bonus? ntah, aku x pernah tau pulak.

btw, aku rasa 2 mths bonus utk semua sektor awam agak berat dan tidak adil. Pada aku, klu nak bagi 2 mths bonus tu, kena bagi pekerja sokongan ke bawah ajer. Pekerja professional, dapat 1/2 bulan atau 1 bulan bonus ajer. Heheheehehehe, relax2, jgn marah semua boss2!  klu pun pekerja2 sokongan ni dpt 2 bulan bonus, bonus diaorg tu masih belum dpt menandingi basic gaji boss2 tu. Betul x?

So, menjelang budget 2010 pada 23hb Okt depan, aku create 1 poll tanya pendapat korang. Agak2 korang, PM approve ker? Aku create poll tu sajer suka2, korang jgn bahas serius2 lak. One more thing, korang jgn la persoal kan layak atau x layak dapat. Korang jawap ikut logik akal ajer.

RUMORS!

10% increase on basic salary, 1 month bonus & abolish COLA ?
Ohhhh.. tidakkkkk.... aku rela x dapat 10% increase on basic salary tu asalkan maintain COLA














11 comments:

Asmiza Supar said...

Tak sabar nak vote for the bonus poll tuh... rase dah ada jawapa lum?.. he he he

Harry said...

bonus 2 bulan... tak mungkin berlaku.. tapi harga barang naik 2 kali ganda lepas bajet...mungkin berlaku...
sekarang govt dok turunkan cukai... macamner nak dapat income...huhuhu..cuma cukai rokok je yang naik... so.. jangan salahkan perokok hisap rokok...sebab sekarang ni... diaorang la penyumbang utama gaji kita...heheheheh

Dania's mummy said...

tak mungkin kan? saya pun rasa x mungkin. Tak per, meh kita tunggu 23hb untk ketahui jawapan nya.

GaMaN said...

Susah juga mau cakap pasal bonus kalau kakitangan kerajaan negeri am nya negeri di bawah bayu ni lah. Jangan kan bonus!!! bantuan kewangan hari raya aidilfitri 2009 pun x dapat. biasalah... chief negeri akan kata nanti (kita x ada janji yg tu kerajaan persekutuan ja)??//??//??!!%$&@!$#%^* kita da biasa semua tu. muak da mau dengar!!!!!!????

mamazana said...

den x kisah dapek sobulan ko, dapek 2 bulan ko sobab den tongah cuti tanpo gaji... muahahahaha...... (gelak jahat tahap gaban ni..)

Dania's mummy said...

gaman: ye ker? so yg RM500 hari tu, kakitagan kerajaan negeri u x dpt lah yer? kesian nya... X patut la chief kata begitu kan? bukan ramai pun kakitgn kerajaan negeri.

kak zana: ala, kak zana kerja ke x kerja ke, sama ajer.. boleh mintak kat husband akak bonus

ihatesandcastles said...

dgornya............10% increase basic salary....bonus 1 bln...COLA abolish....mati akuuuu!!!!

Dania's mummy said...

OMG!!!!... matikkkkkkkkkkkk ooooooooooo

mamazana said...

that rumors also i heard... mati lorrrrrr.....

Harry said...

kitaorang suka...sbb cola sini kecik..hahahaha

Dania's mummy said...

cit!. x per, wait and see.