Pages

Monday, May 25, 2009

:: BAG UNTUK DANIA ::

hari tu
google punya google
jumpa 1 website ni
dia buat bag budak2 guna suar jeans terpakai
so, balik rumah
terus aku selongkar almari mak aku
jumpa seluar jeans anak buah aku yg dia da x pakai
so aku pun mula la operasi
.
.
.
dan inila hasilnya
malam tu gak siap
seronok dania...
sebelah luar..
aku jahit nama dia
guna kain felt

sebelah dalam
boh kain gambar pooh

boleh gak klu nak riversible
patut belah dalam boh poket
tp malas

ni cuma guna sblh kaki suar ajer
sebelah kaki lagi boleh buat 1 lagi bag
next time klu buat lagi
aku nak tampal poket suar tu
kat belakang bag as a poket
.
.
.
bag ni x sempat boh label
sbb nak cepat
nak pakai cepat...
heheheheeh
klu lambat2 alisya kacau...
.
.
.
.
note: walaupun bos aku kata x cantik (ye la, dia byk duit, dia selalu beli ajer) tp tgk anak aku seronok, aku da cukup puas hati da...


















































10 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x cantek aper ni? cantik laa ni..ish...bagi free kat dier sure amik punya :P

Fariena said...

wow cantiknyer beg tuh...bestnyer kalau pandai sewing ni kan? mmm nak kena belajar nie. jeles I tau.hehehehe

Dania's mummy said...

e.l.i.s.s.m.i.e: wei.. bos aku x pakai brgn handmade ni... dia pakai brg beli ajer... (matik aku ni klu dia baca blog aku)

fariena: hai... selamat berkenalan.. ala, saya pun belajar kat internet ajer.. gunakan mr google atau mr yahoo ajer... mcm2 benda awak boleh belajar... saya belajar masak pun guna internet.. heheheheheeh

What's luv gotta do ? said...

mana plak tak cantik? cantik dah ni dayah...

Dania's mummy said...

husna: ala, dia org bandar, high taste.. x pe la.. x kecik hati pun.. yang penting anak kita suka...

Sarah Syazwani said...

wahhh..bestnyer dpt mummy pandai buat mcm2...cantik...ko xnk jual ke..ahakss

Dania's mummy said...

sarah: 1 kelemahan aku adalah tidak yakin pada diri sendiri... bukan kedekut, atau pentingkan diri sendiri, tp x yakin dgn hasil 'keras' tangan sendiri.. sebab aku buat suka2 ajer, klu korang nak buat, nak tanya aku apa2, tanya la.. aku berbesar hati membantu semampu aku...

Me, Mrs Taj said...

canteqnyaaaaaaaa...tak bukak untk order ke?

Dania's mummy said...

Mrs Taj: x de la dik.. akak belum confident lagi la.. nanti la, klu da buat byk2, da baiki mutu jahitan.. akak bukak yer.. skrg utk seronok2 sahaja...

Nurhayati said...

comelnya beg Dania.. ada Pooh.. suka ar bukak2 flip dia, byk Pooh.. =)