Pages

Tuesday, March 17, 2009

:: CUBA NASIB ::

hari ni
aku ingin mencuba nasib
jarang2 sekali aku berbuat begini
tp ntah kenapa
kali ni
aku teringin
mencuba nasib
.
.
.
peraturannya senang sahaja
hanya meninggalkan komen di blog beliau
dan menulis mengenai blog beliau di blog peserta
.
.
.
aku belum lagi meninggalkan komen di blog beliau
tp aku sedang cuba "mengoreng" beliau dgn entry ini.
usai "menggoreng" akan ku maklum kan kepada beliau
heheheheheeh
.
.
.
aku menemui blog beliau
lebih kurang 2 tahun yang lepas
masa tu aku masih bekerja di syarikat lama
seperti biasa, cara penemuaan adalah dgn
clik sana clik sini
.
.
.
aku de 1 cerita menarik
semasa mula2 menemui blog beliau
seperti biasa, klu aku berminat dgn blog itu
akan cuba ku khatamkan blog itu dr mula2 penubuhan nya
sedang aku "giler" membaca archive2 entry beliau
tiba2 satu hari, bukak2 blog beliau
nothing appear
aiseimen....
"mana g blog minah ni"
esok nya aku try lagi
nasib baik
kehilangan blog beliau hanya sehari ajer
kata beliau waktu tu
beliau terlambat membayar....
mmmmm....
bayar apa ntah..
lupa lak aku
then itu la kali pertama aku meninggalkan jejak di blog nya
selepas tu aku nya menjadi
royal silent reader nya sahaja
.
.
.
aku sgt berminat dgn hasil kraft tgn beliau
really admire
tp aku x serajin beliau
semua hasil kraft tgn beliau
dilabel dgn label sendiri
menjadikan ia kelihatan begitu
EKSKLUSIF
.
.
.
.
walaubagaimanapun
aku telah mencuba beberapa tutorial
yang diberikan secara percuma oleh beliau
yer
PERCUMA
bukan senang mencari blogger yang ingin memberikan
tutorial secara percuma
kerana mungkin org yg melawati blog beliau
akan mengambil kesempatan utk mendapatkan
keuntungan daripada tutorial yang diberikan secara percuma itu
.
.
.
.
antara tutorial yang pernah aku cuba adalah
dengan sedikit adjustment yang aku buat
ini la antara hasil nya
.
.
.
DRESS DANIA
DRESS DANIA
DRESS ALISYA (3 mths)
mcm dress anak patung
.
.
.
klu ikut tutorial asal
baju tu berbutang
tp since aku malas nak bukak mesin jahit lubang butang mak aku
jadi aku tukarkan dgn zip
then tutorial asal
x kembang sgt
tp aku buat kembang dan siap bertali utk ikat di pinggang
.
.
.
note: aku tgh buat dress mcm ni lg utk DANIA
.
.
.
.
.
satu lagi tutorial yang telah aku cuba
:: PEASANT BLOUSE ::
ni versi aku la
.
.
.
disini aku ingin mengambil kesempatan
untuk mengucapkan jutaan terima kasih
kepada beliau
kerana sudi berkongsi kepandaian dgn kita semua
aku juga ingin memohon maaf
kerana telah mencuba tutorial2 yg diberikan secara percuma ini
tanpa pengetahuan beliau
sungguh kejam kan aku?????
note: tp aku x buat biz yer!!!
aku hanya menjahit utk anak aku sahaja
.
.
.
.
.
aku juga berminat untuk mencuba
:: TOTE BAG TUTORIAL ::
yang telah susah payah diberikan
tp aku masih belum mempunyai kain yang bersesuai
oleh kerana itu la
aku sangat2 berharap
agar aku berpeluang
untuk memenangi hadiah yang ditawarkan secara percuma itu
agar aku boleh membelek, menelek bag tote tu
untuk dijadikan contoh kelak
.
.
.
dan "beliau" didalam entry ini ialah
MAYA
dari
:: MY CRAZY ART ZONE ::
.
.
.
.
cukup la ye "gorengan" aku... jam telah menunjukkan 11.50 malam, sian anak2 aku tido sendiri
selalu aku tido pkl 9.00 malam, tp tote bag punya pasal, sanggup tido lambat
.
.
.
note for elman: "elman, auntie ada 2 org anak dara tau... elman pilih je yg mana satu..."




6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..hebatlah..aku memang failed bab jahit2 ni..hikss..jahit butang pun kadang2 tak lepas..

Dania's mummy said...

x de hebatnya.. klu ko tgk dekat2 dress tu, hancur aku jahit... x kemas lansung.. hahahahahaha

Maya said...

salam hidayah..

thanks so much for the promotion yg panjang lebar.. siap tunjuk baju contoh lagi.. cantik hidayah buat.. suka tengok bil ade orang dapat ikut..

gud luck!
;D

Dania's mummy said...

salam maya...

terima kasih...

uda said...

cantiknyaaaaaaaaa...material pun cantik corak2nya....uda pun tengah giler menjahit...farida dah terikut2 dah..on weekend kalu dia balik..dia pun sibuk nak jahit..berebut mesin jahit kita oi!mama dia nak melukis..dia sibuk nak melukis orang sibuk menjahit dia pun nak gak....tp salut la ..dia ada bakat!hehehehekemana tumpahny kuah kan? kalu tak dalam pinggan jiran heheheh

Dania's mummy said...

uda,
yang kain biru bunga2 tu, tu yg uda belikan dari sana la tu....

biasalah, ida pun mcm tu gak, tgk org ni buat tu nak buat gak, tgk org ni buat ni, pun nak buat gak... poyo lebih...