Pages

Monday, March 2, 2009

:: ANGKLUNG ::


ni angklung aku beli kat BANDUNG
to be exact kat puncak, TANGKUBAN PERAHU
aku teringatkan en suami masa beli benda ni
sebab aku teringat dia berangan jd toi kan...
tp bila bwk balik rumah
dia x main pun
sebab munkin kecik kot
x sesuai nak buat main
.
.
.
so baru2 ni ada sorang student kat german ni
balik m'sia
so aku x de benda nak dikirim kan kat makcik aku
so aku decide nak bg la angklung ni kat dia
sebab org putih mesti "jakun" dgn benda2 pelik ni kan
(jgn mara uda)
hheheheheh
dr buat perangkap habuk kat rumah aku
baik aku bg makcik aku
buat perhiasan kat rumah dia
rumah aku x de hias2 la,
hias2 buat perangkap habuk ajer
.
.
.
then sebelum balut tu
en suami kata
ambik gambar dulu
sebab takut makcik aku x tau pasang nanti
so ni la gambar nya
.
.
.
MALANGNYAAAAAAA......
bag student tu da penuh dgn brg kiriman keluarga dr m'sia
ye la, dia bukan bwk kiriman aku ajer
ramai lg yg tumpang brg kan
so dia kata
dia x bwk angklung tu
then aku kata x pe la,
dia kata suruh aku jual kat mak dia
aku kata x pe la, klu nak ambik ajer
aku x kisah pun
.
.
.
so udaaaa...
ni la rupa angklung yg x sempat sampai german tu
x de rezeki uda la
next time
INSYALLAH






1 comment:

uda said...

Humm..tulah belum ada rezeki kata orang tu..thanks a lot by the way for all te troubles....tapi tenguk gambar angklung tu tangan rasa dah gatal2 nak mein....kalu dapat kan best? blh lawan dengan fabian punya guitar....hihihi..dia mein gitar mama dia mein angklung....