Pages

Saturday, January 10, 2009

:: SABTU - 10.01.09 ::

Sabtu lps aku g rumah kawan opis aku, KAK YAM kat seksyen 19...
.
.
.
memang dr jumaat da plan nak g rumah kak yam hantar duit.. but then sabtu pg tu kak yam kata x yah dtg, sbb kwn aku lg sorang da dtg... so aku pun relax2 ajer la... budak2 da siap mandi, mak budak yg x mandi2 lg, aku masak semua... ngam2 en suami masuk pintu pkl 10 (en suami keje mlm), kwn aku call, kata dia x leh kuar kan duit... so aku kena la g rumah kak yam hantar duit, sbb duit x cukup lg... masa tu aku da siap masak (ak masak nasi ayam), tinggal goreng ayam ajer.. since aku de plan lain lps g rumah kak yam kan, aku sesiap kan la masak aku...
.
.
.
then aku mandi2 koboi, aku pun gerak g rumah kak yam.... aku bawak DANIA... ALISYA aku tinggal kat rumah babysitter.... en suami keje mlm, kang bukan dia yg jaga ALISYA... boleh suruh mak aku tgk kan kejap, tp aku kena sesiapkan susu2 semua.. x cukup masa, so call babysitter, mintak dia jaga kan kejap.. then terus pecut g rumah kak yam...
.
.
.
sesat2 aku g rumah kak yam,... da pernah dtg, tp x biasa kan, sesat... heheheheheh...
.
.
.
balik dr rumah kak yam, plan nak cari something utk anak kak zana... dpt jemputan beday party anak dia.. so aku masa tu pikir2, nak g OU ker, nak g PYRAMID ker, nak g JUSCO BT ker atau JUSCO klang ajer... then tgk jam masa tu da pkl 12... so aku ckp dgn DANIA kita g JUSCO klang ajer la...
.
.
.
aku ikut jn dlm dr rumah kak yam tu.... so smp kat traffic light puspakom padang jawa tu, lampu merah, keta aku depan sekali.. sebelah kiri... sblh kanan nak belok ke UiTM, aku nak terus... bila traffic light hijau, aku tekan minyak la, nasib baik x laju... ada sorang budak prmp ni naik moto na belok kanan... apa la ko dik.. ko nak belok kanan, awat duduk kiri... da aku terlanggar dia.. tp x de apa2 la, dia pun x jatuh moto.. moto pun x jatuh.. x de bunyi pun.. so aku x turun pun tgk keta aku... then aku terus je la gi JJ... parking, then terus g jln2..
.
.
.
time aku nak balik, masa jln menuju ke keta tu, aku da nampak keta aku.. dm hati ckp "awat keta aku parking depan sgt???"... da x sedap hati tu... simpan brg semua, duduk kan DANIA kat car seat, aku pun start enjin nak reverse...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sekali tuuuuuu.....
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.masa aku reverse, berbunyi la... wah... muka aku sudah x de darah da... bumper depan sangkut kat divider depan.. aku terlajak parking da... tp aku heran la, masa aku parking tu, aku x dgr pun bunyi geseran bumper...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.aku pun turun, tgk bumper depan... muncung x de apa, yg sebelah dlm dia yg sangkut... masa tu aku tgk kemek tau... wah... muka sudah x de darah... dlm kepala pikir, aisei, da la aku nak g jln2 shopping2 ni, jd pulak mcm ni, mati aku kena dgn en suami ni... aku da dail en suami, then nampak sorang mamat ni lalu.. aku off kan call, terus panggil dia... aku mintak dia tolong angkat, dia try, tp x kuat... so dia kata, da kemek da ni, x leh buat aper la... kena reverse ajer... aku takut dgr bunyi2 ngeri tu kan, so aku suruh dia reverse kan, dia tarik ajer la... melondeh la menatang kat dlm tu.. bumper luar x de aper... ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dlm perjalanan balik, aku da takut da... apa nak ckp dgn en suami ni.... balik2 singgah rumah babysit, ALISYA tido lak, aku terus balik rumah... en suami masih tido lg... aku x berani nak ckp dgn dia... so biar ajer la... dlm pkl 4 mcm tu en suami bgn... aku x bg tau lg... ingat nak bg tau lps dia mkn... tp dia x mkn2 gak... agak2 1/2 jam mcm tu, aku agak2 dia da x lalok lg, aku pun bg tau dia...
.
.
.
.
.
...
.
.
.
.
"DD2, td kan MM parking keta kan, terkedepan, so bumper depan sangkut... belah dlm tu melondeh... dia tercabut dr screw dia.. MM tgk bumper depan x kemek apa2, cuma belah dlm ajer, rasanya leh hantar kedai mintak dia screw kan balik la"
.
.
.
.
.
then dia tanya " lodeh teruk sgt ker?"
.
.
.
.
.
aku jawap, ntah la... tp x de la cecah tanah.."
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nak tahu dia jawap aper??????
.
.
.
.
.
.
.
.
" oooooo........ tu da lama da... da dr hari tu lg..."
.
.
.
.
.
.
.
.
.
i was "WHATTTT??????"
.
.
.
.
.
.
.
.
patut la reaksi dia selamba ajer.... rupa2 nya dia yg buat dulu... aku yer2 la takut2... rupa2 nya dia yg jahanam kan dulu....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tp kan, kagum sungguh la dgn keta ni... sbb masa sangkut tu kan, bumper bawah tu actually aku tgk mcm da kemek2 tau.. tp dia mcm palstik tau... aku x tau la nak xplain mcm mana.. tp yg pasti dia x kemek.... da yg penting en suami x tau, yg aku keta aku sangkut kat divider tu sbnr nya teruk tau... siap sangkut kat tanah lg....
.
.
.
.
.
.
.
alhamdulillah, x jejas duit poket aku nak jln2 ...
.
.
.
note: x kuasa nak mewarna2 kan, menukar2 font, mensaiz kan tulisan, panjang sgt citer aku....

3 comments:

jiroazira said...

apa yg telah kau lakukan... tp en suami ko lagi pantas...hahahhahaha

mamazana said...

nasib baik keje ej. suami...

Dania's mummy said...

memang nasib baik zana oooiii... klu x, naya...