Pages

Sunday, January 11, 2009

:: FRILLS BEDSPREAD ::

hari tu aku de citer nak belikan DANIA cadar baru kan... yg konon2 leh tutup sampai bawah.. biar aku bertambah malas nak menyapu tu kan... hehehhehehe
.
.
.
ok, cadar nya da sampai.. pg jumaat aku dpt...
.
.
.
tp kan korang.....
.
.
.
masa aku da nak sampai rumah, tgh berangan2 dlm keta, aku baru teringat la wei... katil DANIA tu (katil aku dulu), ada bingkai kepala dgn palang tu la..., so ropol2 tu x leh jatuh bawah dgn cantik la... aisei... frust la wei... ni memang nak suruh aku sapu selalu gak la ni jawapnya... klu x pun nak kena beli katil baru... aku minat 1 katil kat ikea tu... tp tunggu la 2 tahun lg... bila ALISYA da pandai tido sendiri gak... leh beli sepasang...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TADAAAA!!!.......

cadar baru DANIA.... knp x ambik color pink? ayoyo... sbb, yg pinky2 semua, x de set yg x berconforter... semua ada conforter la... aku x nak yg de conforter2 tu... that y aku ambik color biru.. (standby, kot2 aku de rezeki dapat anak lelaki.. konon la tu)

ni la yg aku kata ada frame kat hujung katil tu... so ropol2 tu x leh jatuh kebawah dgn cantik... then ada palang kat tepi tu... aku suruh en suami bukak palang tu, dia x nak.. dia takut anak dia jatuh bawah... so solution nya, aku masukkan la ropol2 tu bawah tilam... aisei, klu mcm ni baik aku beli cadar fitted ajer... nampak nya kena serbu AUSSINO warehouse la nie...

.
.
.
.
.
.
.
.
aku memang tunggu2 cadar baru DANIA ni.. sbb aku plan, bila cadar baru dia smp ajer, aku leh la tukar cadar aku gak... since dr beli hari tu, aku dok ulang basuh pakai yg coklat tu ajer... so smlm balik2 kerja ajer, terus aku tukar cadar DANIA.. then cadar aku la...
.
.
.
.
.
.
.
sooo... TADAAAAA!!!!!

ni la cadar yg aku pilih hari tu... colorful kan??? tp kan korang... de warna putih la... aisei.. berapa lama la boleh tahan ni... yg hari tu punya, depan belakang corak/color dia sama, tp yg ni depan blkg color lain2... yg 1 side color2... yg side lg satu color putih corak bunga2... ala.. korang leh nampak kan tu??? agak2 bosan dgn color2, kita tukar la side lg 1... bagus kan???? ish... rasa nak beli yg belang2 la pulak...
.
.
walaupun en suami keje mlm, mlm sabtu tu, tp dia la org pertama yg rasmi kan cadar tu... cis... bedebah sungguh... hehehehe.. jeles la tu...


ni lak crib ALISYA.. sian ALISYA, bila nak tukar set dia lak... ni set DANIA dulu... ALISYA x dpt set lg.. en suami da dpt 1, aku da dpt 1, DANIA da dpt 1... so sbg mak yg adil dan saksama, aku kena la belikan set utk ALISYA gak kan???? (alasan nak membeli sbrnya...heheheeheh)... dr masa DANIA dulu aku berkenan dgn set baby crib AUSSINO tu... tp mahal la... RM189.00... ada saper nak bg aku hadiah tu x???.. tp lembut wei.. kualiti memang lain... betul.. x tipu...

note: b'4 tis aku x de bantal golek tu tau.. apa ke nama dia, x ingat la... tp hari sabtu tu aku da beli 2 biji.. 1 utk DANIA, 1 utk aku... heheheheheeh






7 comments:

jiroazira said...

hahahhaha... aku suka yg colorfull tu... aku suka aku suka!!!

Zanna_MamaBatrice said...

cunnyer bedsheet yg besar tu..colourful sungguh....serious cantik, berkenan plak di mata zana nie kan...

zana plak tak suka yg ada ropol2 kalu cadar nie...rasa cam semak jer..he he he....kalu fitted nie nampak kemas

Zanna_MamaBatrice said...

re : lupa plak nak habaq....baju2 batrice tu zana beli thru WMC forum. Under kedai leenm....mmg dari dulu suka shopping baju batrice dgn dia....

Dania's mummy said...

zana...

ropol2 tu fungsi nya utk menutup habuk2 yg x di sapu (kes malas nak menyapu) atau pun untuk sumbat segala brg mak nenek bawah tu.. heheheheeheheh... klu katil mcm sy tu, x yah ropol2 pun x per, sebab papan dia smp bawah, so x de la dia melopong ajer.. mcm DANIA lak, bawah tu melopong... tu pasal cari yg beropol2

Dania's mummy said...

jiro... taste kita kan sama.... AUSSINO ada sale la JIRO.... aku nak cari QUILT untk DANIA lak la

uda/oma said...

dik..uda I think you can solve the problem pasal cadar dania tu....dari apa yang uda nampak...apa kata..lepaskan/coverkan cadar tu cam biasa instad of selitkan dia kat belah palang tepi tu....abis cit kan? ko nak sorok apa jr bawah katil tu...sorok je laaa...tertutup rapat dia..hanya habuk dan tikus jer mampu dok situ! wakakakaka!

Dania's mummy said...

uda.... klu ida jatuh kan, nanti x cantik sbb terganggu dek palang KATIL TU