Pages

Wednesday, January 14, 2009

:: POLL ::

HAiii korang..
.
.
.
smlm aku sempat create 1 poll utk topik "MENGAPA LELAKI MEMBELA KUKU PANJANG"
.
.
.
korang lapang2 kan la masa untuk jawap poll tu... aku nak tau apa feed back korang.. klu korang nak tambah aper2 boleh hantar komen pun x per...
.
.
.
aku letak poll tu 2 minggu boleh??? boleh la yer... kang seminggu jer, x ramai lak yang bg feed back...
.
.
.
tolong yer kawan2....
.
.
.
topik ni da tentu2 la ada kena mengena dgn aku... ala, aku pun da beberapa kali buat entry ni...
.
.
.
aku betul2 sakit hati tgk "DIA" tu berkuku panjang... aku x tau, sama ada aku berbulu sebab kuku "DIA" panjang atau aku memang sejak azali berbulu dgn "DIA"....
.
.
.
teruk ke aku klu aku tegur "DIA" berkuku panjang?
bz body ker aku sebab sibuk kan kuku "DIA" yangg panjang?
cerewet ker aku sbb x boleh tgk kuku "DIA" yg panjang?
.
.
.
klu korang kat tmpt aku, korang akan tegur atau korang akan buat x tau ajer?
.
.
.
aku tgk kawan2 opis aku mcm x perasan ajer kuku "DIA" yang panjang, bila aku ckp dgn diaorg, baru diaorg tgk.. tp aku tgk diaorg buat x tau ajer... mcm x kisah ajer.. aku pelik, sebab x kan diaorg x perasan? aku ni pemerhati sgt ker org nya???? bila aku sibuk2 suruh tegur "DIA" ni, baru diaorg take action, biasa yg tua la... tp x de la klu diaorg nak tegur sendiri... biasa aku la yg bising2 dgn diaorg... aku teruk ke kwn2? menyibuk ker aku???
.
.
.
well, aku sebenarnya semakin feed-up dgn "DIA"... aku x tau la... makin lama aku makin menyampah tahap gaban dgn "DIA"... aku x tau.. aku x tau... tp aku rasa darah tinggi aku naik mendadak bila kena kerja dgn "DIA"...
.
.
.
aku memang kurang ajar, sebab x pandang muka "DIA" bila dia bercakap, sbb aku x boleh pandang muka "DIA"... aku benci, aku marah, aku sakit hati, aku geli dan mcm2 lg la... tp kdg2 aku terpaksa tgk sebab suara "DIA"... makkkk aiiiiii...................................... aku x tau nak kata lembut atau slow... budak sebelah "DIA" pun x boleh dgr, bila "DIA" ckp kat telephone... memang slow giler...
.
.
.
dulu masa aku kerja dgn TH, aku x paham apa TH nak tau.. ye la, aku baru kerja, TH kerja da bertahun2, dia ckp mcm aku paham ajer,... da la permintaan dia bukan2... aku rasa klu "BUDAK" ni kerja dgn TH, mau 2-3 kali "DIA" masuk bilik TH tanya apa TH nak.... memang slow kwn2...
.
.
.
aku x tau la, aku ckp terlalu laju, atau memang "DIA" yg slow...
.
.
.
aku tertekan, sbb aku x boleh menjadi aku yg normal... bila aku nak cakap dgn "DIA", aku perlu berhati2, berlapis2, berlapik2, sopan santun... thats not me....
.
.
.
lagi 1 kerja "DIA" memang x kemas.... bila aku suruh photostat something, let say semua ada 30 pages... siap photostate, "DIA" akan terus steple tanpa ketuk2 padat2 kan dia (ish, korang tau x, bila korang susun2 kertas, kan korang ketuk2 kan atas meja tu, bg dia sama rata, so cantik la bila nak steple kan) ha.. "DIA" x pandai buat tu.. x pandai atau kelam kabut atau malas aku x tau... tu belum bab puncher lg.. "DIA" main letak then terus punch... punch opis kan ada yg gedabak tu... klu kita ada dokumen tebal2 tu, pakai punch yg gedabak tu ajer la... x de ketuk, sama2 kan dulu... ayoyo... heart attack la aku...
.
.
.
aku ada lg sorang staff.. kerja dia lg bagus dr "BUDAK" ni... kemas, pembersih... aku lebih rela mintak tolong dgn budak ni dr "BUDAK tu".
.
.
KAWAN-KAWAN
.
.
.
korang ada nasihat untuk aku ker? aku x kisah la, klu korang nak hentam aku ker, nak bg sokongan ker... aku nak tau, teruk sgt ker aku ni????
.
.
.
untuk kwn2 yg kenal "DIA" terutama kwn2 seopis aku
EN. HAIRI, as my x-boss, teruk sgt ker sy ni? apa patut sy buat? bg nasihat sikit kat saya....
FIQAH, teruk sgt ke akak???
DILA (akak tau ko baca blog akak), teruk ke akak dila??
INTAN, ko x nak ke ambik "DIA" staff ko??? nanti ko leh suruh "DIA" ke sana ke mari...
.
.
.
uish.. panjang la pulak entry ni.. x per la.. aku sibuk la kat opis skrg...

14 comments:

mamazana said...

nak gelak dulu leh tak? muahehehehe....

mmg dah x thn tahap gaban ko ni ek... sabo je ler dayah wei...

Dania's mummy said...

gelak la zana oii... geram da ni...

gelak, gelak gak.. jgn lupa isi poll tu tau

I Hate Sandcastles said...

tgk orgnya xlah bsrabut sgt..tp dlm bsrabut kot..ntahlalalalalala!!!

I Hate Sandcastles said...
This comment has been removed by the author.
Dania's mummy said...

I HATE SANDCASTLES, pernah deal dgn dia x? awak lelaki kan? suka bela kuku panjang x? mushkil la ai... kuku dia sepuluh2 jari panjang.. tu nasib baik ai x nampak kuku kaki dia.... btw... korang x tau 1 cerita lawak.... nasib baik masa tu aku dlm pantang... tp sblm tu aku da terkena... masa aku dlm pantang, budak2 komplen kaki dia berbau... boleh???? hahahahahahaah giler sei... pada sapaer yg x pernah nampak BUDAK ni, budak nya boleh tahan handsome la... kan korang kan? (saper yg kenal).. aku ni asyik mengutuk dia ajer...

ibu_uwais_ameenah said...

wei.... bila ko nak tepek gambo dia? dr 1st impression tgk gambo nnt aku leh nilai dia, pembersih ke pengotor... tp dr citer ko, aku rasa dia kategori pemalas la. klu kuku tu panjang skit xpe lah. maybe x sempat nak ptg, tp klu kuku dah itam tu... sendiri mau ingatlah!! wei, cpt tepek gambo dia utk dpt pendapat aku!!

Dania's mummy said...

MALA... aku rasa dia bukan pemalas.. tp jenis lelaki apa tu, metroseksual... ha.. gitu la.. he PURPOSELY/dgn sengaja aku rasa membela kuku panjang... aku x rasa dia pemalas... dan aku juga x rasa dia begitu pengotor... aku rasa he think he look metroseksual with his kuku panjang... sbb org nya boleh tahan la... ada gambar dia.. tp aku kena la adjust2 muka ke mata ker, bg jgn obvious sgt la kan... heheheheheeh mlm ni mlm ni.. insyallah, sok da ada gambo dia.. insyallah2

I Hate Sandcastles said...

ha'aa..dia encemmm...tp aku lg encem!!! betul le tu kot metrosexual konon..sbb klu 1st impression orgnya xla nmpk pengotor sgt.....huuhh dh famos amos lak bdk ni!!!

Dania's mummy said...

I HATE SANDCASTLES...

ha... ye la ko lg encem kot... hehehehe.... saper suruh dia buat "taik" dgn aku, kan aku da famous kan dia... klu dia jumpa blog ni, korang rasa dia bg tau mak dia x? aku rasa dia bg tau la kot... tp korang rasa dia bwk kes ni ke en S***P gak ker????

mamazana said...

nak gelak lg... muahahahahahaaa

Fazdila said...

dila pn tak suke lelaki yg kuku panjang.. wekkkkk..!! pengotor la.

Dania's mummy said...

hai dilla...

Fazdila said...

hai kak dayah..

sticker said...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am still tempted to say: really good!
runescape gold