Pages

Thursday, January 1, 2009

:: AM I PREGNANT?!?!? ::

Last week, masa cuti krismas, en suami ajak aku g klang cari barang...
.
.
.
nak tau apa barang yg dia nak cari?!?!?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ni la dia benda yang dia nak cari
....................................
ASAM
....................................
.
.
.
aku pun wonder la, awat la laki aku ni sibuk nak mencari asam... yela, dia bukan nya pencita asam2 jeruk2 ni, so bila dia sanggup nak ke klang semata2 nak mencari asam... wah takut aku... bukan x pernah dgr kes2 bini yg ngadung, tp suami yg ngidam, mabuk2...
.
.
.
so aku tanya la dia, awat dia sibuk sgt nak beli asam2 ni... then he replied, since dia kan kena keje shift2 kan, so bila dia kena shift mlm, dia mkn la asam ni utk hilang kan ngantuk dia.... oooo... i..c.. then he added, klu kat kedai diaorg jual asam tu RM1 sebotol... tp bila kita beli kat kedai borong, harga dia RM6.00 untuk 12 botol, means 1 botol tu baru RM0.50... giler untung pekedai2 tu...
.
.
.
tp aku masih takut2 lg, masih pikir "betul ke laki aku ni"...
.
.
.
but x lama lps tu, i'm on red flag... thanks god... takut aku sei....
.
.
.
.
.
.
.
.
so da sampai kedai tu, aku pun ambik la mknan2 merepek yg dijual kat situ... salah satu yg aku ambik ialah INI
...................................
SOTONG KERING
....................................
berat: 1kg
harga:RM29.00/kilo
.
.
.
murah la... klu korang beli kat lumut tu, sekotak tu da berapa RM4-5 mcm tu kan, plus dalam tu ada plastik lg... end2 dlm kotak tu cuma ada 2-3 keping sotong kering ajer...
.
.
.
.
ni 1 kg, without plastik2 penipu tu.... berkeping2 korang dapat... ada yg pedas, ada yg biasa...
.
.
.
lain, aku beli gula2 ajer.. tu je la...






6 comments:

Anonymous said...

siot ko dik! sotong tu my favs tauuuu..terliuq aku sei.....cuba ko beli lagi...anto sini..keh kehkeh....kalu ngandung pun tak lah anak aku nanti terliur...

Dania's mummy said...

uda nak ker? nantila, ida post atau klu ada saper2 blk m'sia, nanti ida kirim kan yer...

mamazana said...

kalau pregnant pun apa salahnye..!

Dania's mummy said...

suka-suka je kak zana....

Nurhayati said...

hihihihi ingatkan betul2 pregnant.. idak rupanye..
tapi kalau ada ape salahnye kan.. ye tak mamazana..hihihi

Dania's mummy said...

yati... salam perkenalan... terima kasih sebab tinggal kan jejak...

yati & kak zana... kitaorg kena top-up duit dulu kat bank.... since sy da 2 kali c-sec, so the 3rd one will automaticcaly c-sec gak... since saya x nak beranak kat hospital kerajaan, en suami kena la topup duit dulu kat bank... heheheheheeh