Pages

Thursday, January 29, 2009

:: AHLI ROMBONGAN CIK KIAH ::

Meh aku nak citer mcm mana boleh timbul nya plan ke sana yer...
.
.
.
masih ada yg x tau lg ke aku nak ke mana ni???
.
.
.
keje kat tmpt aku ni kan, selalu sgt dgr org pergi oversea tau... biasa nya PA2 la.. diaorg jd pengiring student... g jepun la, ausie la, korea la, china la... mcm2 la.. syok tau... smp 1 tahap tu aku buat joke la dgn budak2 sini, aku kata nak resign jd PKA la, aku nak jd PA je, leh bwk student g oversea... then setiap kali dgr ada PA yg g oversea mesti aku ckp,
"aku, dpt g B.A.N.D.U.N.G pun jd la"
.
.
.
da kerap sgt la aku ckp perkataan tu kan, so smp la last year, en. man ckp, ok2 la, jom kita g, nanti dia cari kan quotation..... aku ckp tu main2 ajer, sekali dia cari betul2... then ramai la pulak yg bg feedback... dr situ la bermula nya plan kitaorg....
.
.
.
bila quotatiion da dpt, minimum org utk dpt kan price pakej tu ialah 10 org.. so kak yam mengerah semua staff kat situ utk joint sekali.. (kecuali bos yer...bos kitaorg paksa jaga opis) so staff ada 7 org, kak yam bawak anak dia jd 8 org.. then tambah kak J dgn anak dia (kak J dr dprt lain)
.
.
.
mula2 semuaorg setuju... bila kita da confirm, aku x sedap hati... betul ke si daus ni nak ngikut.. dia ckp dia da bg tau mak dia (budak ni semua report kat mak dia, sok kawin x tau la aku)... mak dia bg pergi tp mak dia pesan jgn g dekat2 laut, kang tsunami (aku sengal ker????)
.
.
.
aku x sedap hati bukan aper.. aku takut budak ni bg tau mak dia, yg kitaorg paksa pergi pulak... saper kenal kak yam tau la dia mcm mana.. dia buat lawak ajer, tp x de la dia memaksa suruh semuaorg pergi... saper x nak pergi terpulang la...
.
.
.
since aku x sedap hati (sbnr nya aku x nak dia pergi hehehe), aku pun pura2 la tanya si alif ni... "alif, ko betul ke nak pergi ni???" then si aliff ni jawap "x la kak, sy ada plan la dgn family bulan 5 ni, x duit la kak"... aku tanya tu sbnr nya utk si daus, tp x kuar pulak dr mulut aku.... sajer2 tanya si aliff ni, sekali dia pulak yg x nak pergi... klu dia pergi aku suka, sbb aku dgn dia sekepala... syok la.
.
.
lps tu baru la si daus ni ckp, dia pun x nak pergi, x de duit... aisei, hari tu kata ok, boleh... mak bg pergi... nasib baik aku pura2 tanya aliff... klu x aku rasa, smp kesudah dia x bg tau kitaorg dia x nak pergi...
.
.
.
tu aku takut, dia ingat kitaorg paksa dia.. aku wonder, apa agaknya dia ckp dgn mak dia masa dia kata nak pergi tu???
.
.
.
so final list AHLI rombongan cik kiah ialah:-
.
.
.
1. EN. MAN
(ketua rombongan)
[purposely ajak dia sbb nak suruh jd body guard kitaorg... kitaorg x bwk laki la, so takut nak jln pom2 ajer.. sian dia, klu alif g ada lah kawan, nasib baik dia masih lg nak pergi, walaupun aliff tarik diri]
.
.
.
2. KAK YAM
[antara orang2 kuat yang menyokong keinginan aku.. hehehehe.. thanks kak yam, klu dia x bersungguh, x de la jd plan ni]
.
.
.
3. NURUL
(anak kak yam)
[pergi sebagai hadiah sbb dpt 5A masa PMR hari tu]
.
.
.
4. NORLEY
[partner in crime aku kat opis dan kat sana... dia mula2 pun so-so ajer nak pergi, lps tu naik syeik pulak... heheheheheheeh]
.
.
.
5. AKU!!!
[pencetus idea... belum pergi lg, da plan nak g beijing pulak lps ni, HINER!!!...]
.
.
.
6. KAK J
[alahai.. senang nya berurusan dgn dia... ajak ajer, dia terus on... x de nak pikir2 dulu ker, nak kira2 duit dulu ker...]
.
.
.
7. ANAK KAK J
(aku lupa nama anak dia daa)
[kak J bohong anak dia, ajak ambik gambar passport, kata gambar tu nak bg team bola selangor.. dan2 tu gak anak dia senyum.. anak dia kaki bola.. anak dia baru 11 tahun]
.
.
.
8. CADOK
[ini pun antara org yg senang nak berurusan... ajak ajer, call bini terus on... byk betul duit ko ni cadok]
.
.
.
9. JUJUE
(wife CADOK)
[baru balik dari jakarta... tp x ke bandung, so kali ni nak lepas kan gian shopping hehehehe]
.
.
.
10. AWISH
(anak CADOK)
[baru 11 bulan, tp da 2 kali g indon... tgk cadok bawak anak dia, aku rasa mcm nak bawak DANIA ajer.. tp x sanggup la nak bwk stroller, botol susu, susu, pamper... brg ko je da berat 10kg kak.. lain kali la mummy bawak yer...]
.
.
.
tu la senarai akhir ahli rombongan ni...
.
.
.
doa kan kami selamat pergi da selamat balik yer...