Pages

Wednesday, December 24, 2008

:: HUHU!!! BERJAYA! BERJAYA! ::

aku telah berjaya menidurkan DANIA kat katil sendiri....
.
.
.
1st day xperiment, BERJAYA...
.
.
.
tu pun kebetulan, mlm smlm masa aku sibuk membloging, dia sibuk nak tgk citer cartoon.. then bila aku da tukar kan channel, dia diam ajer... sekali aku toleh, dia da tido depan tv... ooooiiiii... bukan senag budak tu nak tido depan tv tau.... agaknya siang tu dia x tido kot...
.
.
.
so bila aku siap membloging, aku siap prepare botol2, air panas, air sejuk masuk dlm bilik, kemas2 apa yg patut, last sekali baru aku angkat dia letak katil... diam ajer... SETTLED
.
.
.
tgh mlm tu de beberapa kali la dia terjaga mintak susu, tp dia x bising nak tido dgn aku, ok la
.
.
.
ala, lg pun, dekat sgt la dgn katil aku... ngam2 utk aku jln ajer... sempit da bilik aku tu
.
ni la rupa gaya DANIA tido mlm td.. masa aku ambik gambar ni, actually bilik tu gelap ya amat, even aku x nampak pun apa aku snap, but then kan ada flash, so ini la hasil nya....
.
.
.
ni lak gaya ALISYA tido dlm cib dia... dia masih BERBEDUNG lagi, tp da 2-3 hari ni, bila tgh mlm dia mintak susu, aku tgk tgn dia da lepas da, tenaga dia da kuat la...
.
.
.
aku letak awal2, elok ajer, STRAIGHT ajer... kang bila aku jaga, tgk da senget2 da badan dia... sebab tu kena tarik pintu crib tu naik atas, sebab dia da pandai meniarap.. kang sekali dia pusing, gedebuk kat lantai, naya aku...
.
.
.
tu kelambu buat props ajer, since budak 2 org ni kuat peluh, panas, padahal kipas atas kepala tu...

7 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

wah mummy
mlm tadi boleh tido ngan aman dan tenteram ler mummy erk..
pastu leh golek2 jauh sikit..he he he

zana nie still share satu katil ngan batrice & papa dia...bygkan queen size tu kongsi 3 org...dah ler minah sorang tu tido lasak...

bilik dia ada...tp cuma x confident lagi nak tido kan dia kat katil dia tu..mau bgn tengah mlm nengok xde mama dia...meraung...he he he

Dania's mummy said...

mama batrice,

dulu sblm ada ALISYA, memang tido ber-3 je atas katil queen tu, lasak gak budak tu, tp x tahan, hari2 kena tukar cadar, sbb mummy dia malas bgn tukar pampers dia

skrg dania tido katil lain, tp masih sama bilik. sy belum smp hati nak pisah kan bilik lain... same case with u la, kang bagn2 tgk dia x de, sy yg meraung...

ibu_uwais_ameenah said...

wah best la tu.. ber2-2an kt katil! hehehe... aku ni masih ber4 atas katil tau.. adik, abang, ibu & daddy... tido ikut turutan lagik!

mamazana said...

suka la tu.. dpt tido berdua2an dgn en. suami.. hehehehe...

Dania's mummy said...

mala...

ber4???? x sempit ke mala??? dulu dgn DANIA pun aku da merunggut sempit, bila dgn ALISYA lg la, lg pun aku takut budak tu kena lanyak dgn aku.. masuk kan la katil uwais dlm bilik ko, atau bentang toto kat bawah ker... aku sajer je try2, kang lambat2 susah pulak nak asing kan...

Dania's mummy said...

kak zana,

ish, mesti la suka...:-)
suami sy keje shift, even klu dia shift mlm pun, sy tetap suruh budak2 ni tido katil sendiri2.

Harry said...

tahniah berjaya tidokan anak