Pages

Tuesday, December 23, 2008

:: HUGGIES ::

sorry u'alls... ai x de cerita la nak cerita
.
.
.
so aku buat la entry ntah apa2
.
.
.
well nak cerita, aku suka la guna HUGGIES ni, nak guna MAMYPOKO tu mahal ya amat, so ni ajer yg mampu aku beli...
.
.
.
L for DANIA & M for ALISYA

.
.
.
kdg2 mampu beli, kdg2 x mampu beli...
.
.
.
ada ketika, harganya boleh jd RM29.90, wahh... klu aku jumpa harga ni, memang aku akan beli buat stok, tp da lama aku x jumpa harga ni... lps ni, klu aku jumpa, memang aku borong 1 troley... patut la ada sekali tu GIANT buat promotion HUGGIES ni harga RM29.90, tp dr pkl 7 mlm smp dia tutup la... gigih la aku g GIANT dgn DANIA dan perut aku yg sarat ngadungkan ALISYA masa tu (en suami keje ptg time tu)... then npk sorang cina ni borong HUGGIES smp DUA (2) TROLLEY.... giler aku kata... since sorang max 3 packs je boleh beli, so cina ni ulang alik bayar la, adala sedara mara dia yg tunggu kat troli luar dlm...
.
.
.
HUGGIES ni harga dia mahal.... dlm RM30 lbh mcm tu la... so aku aka pilih between HUGGIES atau DRYPERS.... tgk la yg mana murah...
.
.
.
utk kali ni aku borong HUGGIES since harga DRYPERS lg mahal...
.
.
.
ni aku dpt harga RM35.90 kat SPEEDMART 99




6 comments:

astik said...

Babe, nak lg murah beli tesco choice jer, klau kulit budak ssuai... kualiti sama cam drypers cuma tak kalerful jer, last2 masuk tong sampah gak.

Dania's mummy said...

ye ker? boleh gak, tp x mo la... nanti kurang kan perbelanjaan laki sy... no..no..no... biar padan muka dia... heheheheehe

mamazana said...

hehehe.. pandai betul strategy daniamummy ni tau. betul gak kan. drp die belanja ntah kemana, baik die belanja kat brg bdk2 ni kan... mama setuju!!!

Dania's mummy said...

betul... kang duit ntah mana2 ntah.. mak bapak nak pakai brg bagus2.. anak di belikan cikai2... hehehehe.. tu pendapat sy...

lg pun peruntukan tu dtg dr en suami... jgn pandai buat anak ajer, tanggungjawap sikit... heheheeh

sekali lg, tu pendapat sy sajer...

Zanna_MamaBatrice said...

yes me agree....dari mamypoko prefer huggies lagi....

my batrice pun pakai huggies since dia umur 8 bulan coz' br thatdia pakai pampers comfort...

mummy, zana jarang borong huggies dari pasaraya coz' slalu beli stock ngan jiran yg keje @ schott paper....kilang yg kuarkan huggies nie...so, every month beli satu kotak besar yg dlmnyer ada 4 bungkus besar......i kotak tu my jiran cas RM78 jerk...he he he..jimatkan.....satu pack jatuh tak lebih dari RM20 ....now, slalu dpt yg kaler purple tu..he he he.

Dania's mummy said...

mama batrice,

wah, untung nya.. nak kirim berkotak2 boleh x? tp cost posting la pulak kan???? mmm... johor kat mana ha? jauh x? eee.... untung tu