Pages

Friday, December 19, 2008

:: BLOOD PRESURE ::

smlm gak, kat CROCS' WAREHOUSE SALE tu ada jual alat nak check tekanan darah, then ada la jugak jual2 brg2 org sakit, mcm kerusi utk buang air, bg org sakit, wheel chair, 1st aid, dan mcm2 lg la... warehouse ni was organise by Pinang Medical Supplies (PMS), dia mcm farmasai gak, sebab tu dia ada jual brg2 medical gak
.
.
.
since aku anak yg sedikit prihatin (puji diri sendiri), so aku belikan la mak aku benda ni
.
mesin ni klu kat luar harga mahal, RM300++, kat sini dia jual RM140.00, so aku ambik la satu...
.
bila smp rumah PIL aku, aku pun try2 la, then FIL aku pun nak gak...
.
masa tu BIL aku on the way g warehouse tu, so FIL aku call dia, dan mintak belikan 1...
.
so total-up aku berhabis kat warehouse tu ialah RM389.00 x silap aku
.
dan FIL aku dalam RM700.00++....
.
oh.. ada cerita lawak disebalik tu...
.
kan masa tu aku beli mesin ni, so try la kat dia, nak check blood presure dia, then bacaan dia tinggi, so kitaorg buat lawak la... "abah hypertension, sebab habis duit byk hari ni"... hahahahaahah
.
oh, lupa nak ckp, BIL aku pun berhabis RM500++ gak...
.
hahahaha, we'olls family yg giler crocs....
.
.
.
note: uda.. kat tmpt tu ada mesin yg mcm uda punya tu, yg check kat pergelangan tgn mcm gelang tu.. harga dia disc 50% so jd, RM170.00... mula2 ida ingat nak beli yg tu, tp x jd, since org tu kata, bila check kat pergelangan tgn tu, kena letak betul2, so ida decide ambik yg ni sebab dia auto, senang la, mak pun tau baca, sama mcm kat tpt dia cuci darah... screen pun besar, senang nampak la... so esok klu dia bising2, aku suruh je dia g check dia nya blood presure... heheheeheh

5 comments:

Anonymous said...

Dik, mesin yangni pun jauh lebih bagus..apa orang tu cakap memang betul pun walaupun ianya digitalized tapi emmang kena buat betul2...oreit pe yang ni..tapi kat sini yang macam kamu beli tu..sama hargadngan yang macam uda punya....tp sana lebih mahal pulak ek?...

Dania's mummy said...

uda, yg ni harga ida beli RM140.00 klu dia disc 50%, harga asal dia would be RM280 la kot...

yg mcm uda nya tu lak, RM170.00, so maybe harga asal dia rm340.00 la kot...

ida x g servey pun kat kedai, tp bila tgk harga dia RM140.00, ida rasa reasonable la.. klu nak beli kat kedai smp RM200 lebih, kena tunggu duit terpijak la...

ibu_uwais_ameenah said...

wah... yeke dayah, pms ada sekali kt crocs sales tu? aku beli kaye walker uwais kt sana ar.. ada x ko nmpk walker uwais kt sana? ada less x? yelah, pms ni mmg dia ada jual kasut crocs kt kedai dia.

Dania's mummy said...

ala, aku x perasan la mala... tp ada wheelchair, ada kerusi yg utk buang air tu (utk org tua).. tp walker uwais tu x peraasan la pulak... sorry...

ibu_uwais_ameenah said...

xpe.. sajeje nak tau kalau ada less brp hihihi... xde maknanya aku dah beli pun :D