Pages

Wednesday, November 26, 2008

:: NUK BOTTLE ::


kan baru2 ni aku de ckp yg myBBstore.com tgh buat sales kan... then aku de ckp gak, aku tgh pertimbangkan nak beli lg x botol AVENT tu buat stock, since dia tgh sales kan... tu la, aku tgh berbelah bagi ni, nak beli ke idak...


DANIA memang dr kecik aku pakai kan dia botol NUK... ni botol baru aku beli... DANIA suka puting botol ni.. klu puting yg biasa tu dia x leh masuk...


at 1st, aku belikan ALISYA botol MAM yg lbh kurang mcm ni gak.. tp laki aku ni main belasah jer... Botol susu ALISYA jg DANIA nya, botol DANIA jd ALISYA nya... since aku agak protokol sikit bab2 mcm ni, aku x nak diaorg share2, jd aku tukar kan ALISYA nya botol... DANIA nya botol semua kecik2, ALISYA nya botol semua besar2... ha, senang, laki aku x tertukar lg da...


Aku memang suka botol NUK ni... since kakak da pakai yg kecik, aku ingat nak bg ALISYA pakai yg besar... so masa pregnant hari tu aku google2 la kat mana de jual botol NUK yg besar ni... so actually byk tmpt de jual botol NUK yg besar tu.. tp kan corak dia x cantik la, aku x minat sungguh... ni corak standard botol NUK yg besar yg dijual kat M'sia, cuma dia de la kaler lain, de kaler biru, merah, kuning, hijau.. tp x cantik kan????

then aku google2 la lg.. sekali tu aku dpt tahu NUK ni asalnya da germany... wah cun la tu, makcik aku pun de kat german, dan masa tu dia nak cuti balik m'sia.. aku pun kirim la dgn dia... aku kirim byk, sekali dia beli satu2 ajer.. aisei... susah la gini, x kan aku nak bg kat rumah babysitter botol lain, aku guna botol lain... kang ALISYA confuse la puting dia... masa tu la aku decide utk pakai kan AVENT kat ALISYA.... lg pun AVENT murah 1/2 harga drpd NUK.. botol NUK bodo kat atas ni harga dia RM41.00... x hinggin aku beli mahal2 klu corak dia gini...

Ni botol NUK yg makcik aku belikan utk ALISYA... klu mcm ni la corak nya, RM50.00 pun aku sanggup beli...lawa, kalerful... baru la best anak aku nak minum... makcik aku belikan botol ni 2,... 1 saiz yg pendek ni, satu lg saiz yg panjang, color merah.. cantik... tp aku x guna lg, since ALISYA belum la minum sebotol panjang tu lg kan... so aku simpan la dulu

HAri tu masa aku jln2 cari babypouch tu kan, aku jumpa 1 kedai kat bukit tinggi... kedai baby, kadai tu tersembunyi sikit... kat situ byk gak brg2 baby yg best2, yg susah aku nak jumpa... botol DANIA ni pun aku beli kat situ, corak ni aku x jumpa lg kat mana2, so best la... then dia kata dia de jual botol NUK yg besar yg de corak2 cantik... tp dia kata da habis... so nanti aku nak g visit lg la kedai tu.. mana tau ada lg, leh la aku borong...

btw, tu susu 5oz, ALISYA leh minum sekali hadap ajer...

Botol NUK ni memang agak mahal... tp aku x kerap tukar... aku cuma tukar puting ajer... harga botol kakak tu RM21.00. klu de saper tahu mana nak beli botol NUK besar yg de corak2 kaler2 gini, sila bg tau aku yer... aku amat alu2kan...

yang buat aku berbelah bg nak beli botol AVENT tu ialah, bila ALISYA lg suka puting botol NUK ni dr puting AVENT.. laki aku pun dpt detect... tu yg buat aku berbelah bg sama ada nak terus kan pakai AVENT atau tukar ajer botol NUK, walaupun corak dia x menarik lansung.. de saper2 nak bantu aku selesaikan masalah????

1 comment:

Amoy Dieya said...

sye na, mcmne ye? kdai nye ktne?