Pages

Tuesday, February 9, 2010

:: BEZA KAKAK DENGAN ADIK ::



Aku tak tau la nak merapik apa hari ni. Tapi aku nak share peel anak2 la hari ni... Last week, aku cuti hari jumaat, konon nya nak jaga ALISYA yang demam sebab kena JAb. Sekali propah ajer la.. dia nak mak dia cuti sebenarnya... aku ada kat rumah, sihat ajer dia... ceregas! So cuti 3 hari dari jumaat, laki lak kena kerja shift pagi, so sepanjang hari aku dengan bebudak tu. Seronok tgk peel diaorg. Bila baik tu, Subahanallah, baik sungguh, pimpin2 tangan, cerita berdua, walau x de siapa yg paham bahasa ALISYA. TApi bila da gaduh, pun dasat jugak. Aku lak, tgk ajer.. sampai da melalak, baru aku settle kan. Apa pun, walau keluar dr pintu yang sama, terhasil dr bapak yg sama, tapi peel dua2 berlainan.



Dania klu aku sibuk masak kat dapur, dia tak heran nak tolong. Ada tak ada pun, dia dtg dapur tanya "mummy da siap masak?". tu ajer, lps tu dia keluar tgk TV. Klu dia tgh buat kerja atau tgh tulis, aku ajak tulis kat dapur pun dia tak nak. Jangan Alisya. Alisya, siap panjat2 kerusi nak tengok aku masak. Nak pegang sudip. Segala periuk belanga dia nak main...



Si adik kalau suruh kiss kakak nya, dia nak.. tapi kakak, tak hinggin nak kiss adik nya.... bila aku ugut nak bg adik nya kat indon, tau lak melalak2. tapi bila adik nya de kat rumah, tak di layan pun.



Si adik nak bermain dengan kakak. nak naik basikal dengan kakak. Tapi si kakak tak suka adik nya naik basikal dengan dia, main dengan dia... Pelik betul aku...



Banyak lagi la peel pelik2 budak2 ni. Tapi satu je tak pelik. Dua2 mesti nak tido dengan aku. baik adik atau kakak...


4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Mama ada nenen!tu yang nak tido ngan mama.hahahaha.lariksss

mamazana said...

dayah, anak sulung mmg gitu... perangai dania sebijik mcm batrisyia. pastu manja lebih...

adiknya rajin skit. pastu bila ko pregnant, ko akan notice yg no 2 ni more independent & agak notti skit.

just wait n see...

Anonymous said...

biasa lah dayah. adik beradik bukan semuanya sama. anak aku yang kembar tu satu perut satu hari beranak pun perangai lain2 tau. kalau semuanya sama perangai amat senanglah mak2 kat dunia ni...

Anonymous said...

biasa lah dayah. adik beradik bukan semuanya sama. anak aku yang kembar tu satu perut satu hari beranak pun perangai lain2 tau. kalau semuanya sama perangai amat senanglah mak2 kat dunia ni...