Pages

Monday, January 4, 2010

:: DISNEY MAGIC ENGLISH ::

Jummat lps, thn baru, bwk PIL g putrajaya, sajer jln2 cari pasal.. boleh sajer klu nak jln empat beranak, tp sajer je, lg havoc bwk org tua tu...

kuar2 rumah, da hujan. Sampai sana hujan lagi, so x de la turun2 bwk budak2 tu ambik gambar. Proceed g alamanda ajer. kat alamanda pun x de apa2, org ramai. kat tgh2 tu de MPH buat sales, dania da mekak2 mintak buku. SO jln2 cari buku, nampak CD MAGIC ENGLISH ni...

well, aku pernah terbaca kat blog sape ntah, diaorg kata bagus disney magic english ni, tapi bila aku google2 masa tu, harga dia mahal.. ribu2... seribu lebih la kot... x ingat, cuba korang google... then yg aku tgk ni, harga dia RM69.90 ajer, dia promotion jd RM45.00 ajer, ada 13 CD semua nya... mungkin yg ribu2 tu, dia siap ada buku sekali la kot... so aku beli la..

h


sampai rumah, aku tak terus try, sabtu baru try. Aku try CD 1 ok jer, lps tu the rest x boleh... aiseimen... then try kat laptop pun x boleh... mmm, so aku pujuk laki aku suruh hantar g alamanda balik hari ahad tu. So smlm, kitaorg g la alamanda balik. Kat sana, SA tu try, boleh pulak.. cit... nak kena humban DVD player aku ni...

so, mlm td try2, boleh la, cuma lambat sikit player tu nak terima command. Agaknya da berabuk kot kat dlm tu, sbb lama x guna.

So far, bagus la CD tu, syok.. tp DANIA nampak mcm boring klu ditinggal kan sendiri tgk CD tu... nanti dia main2 basikal pusing2, x concentrate.. tp klu diteman, sambil kita ulang apa cartoon tu ckp, mmmm, baru boleh... tak per... kena sabar sikit...

aku x pasti la ini CD yg sama ke dgn cd magic english yg mahal tu atau tidak, tp klu korang nak, cuba cari kat MPH.... klu nak tau detail apa dia disney magic english, korang try google sendiri yer, sbb aku pun belum khatam lg.. hehehehe, sorry...

NOTE: eh korang, skrg kan da cangih mangih, korang leh download ajer la, x yah susah2 beli cd ni... apa da aku ni...











3 comments:

What's luv gotta do ? said...

dayah, my sister pun guna magic english ni, tapi dia beli kat kedai dvd cina kat penang, baru lately ni je kami tau Magic english ni ada buku smua hehehe... memang bagus dayah, my anak saudara dua orang tu tgk magic english ni setiap masa,pagi petang, tengah malam sampai kami yang letih tgk dorang hehehehe. Tapi memang berbaloi la..yang si abang tu tgk sejak umur dua tahun sekaranga dik plak dah jangkit tgk magic english ni hehehe

Dania's mummy said...

husna, dayah pun kebetulan pernah terbaca pasal magic english ni. tp masa tu bila google, harga dia beribu ke beratus mcm tu la, tp dia siap buku. yg complete set ada 55 cd/dvd mcm tu, yg ni mungkin volume 1, ada 13 cd ajer.. tak pe la... kita bg dia tgk dulu... bagus yek? harap2 berkesan la kat budak2 tu....

as a.k.a axa87 said...

eh murah la siap ada diskaun.. ada 13 CD tuh..memang bagus pun i.. elok dedahkan bebudak ni dengan bahan2 english kat umah coz kite2 ni pun bukannya speaking english ngan anak all the time kan. Kalau saya jumpa CD2 cam gini pun saya akan grab.

So far si Aszra, selain gi kelas Tumble Tots dia yang memang 100% english tu.. dia selalu tengok Astro channel kartun tuh. Memang banyak improvement dianyer vocab. Lagu2 english pun senang nak pickup...bukan apa.. sekarang ni saingan utk bebudak sekarang ni kan tinggi... sian kalau diaorg ketinggalan...