Pages

Thursday, January 28, 2010

:: ADVANCE BEDAY PRESENT ::

my birthday is just around the corner.. *whot*whot*.. i'm now enjoying my few last day of being 20's...

So few weeks a go, aku dok hint hint, honk honk, pasal beday present aku... even tho he keep saying no money to buy, aku keep gak bebel2 kat telingga dia.. so among the list is

No. 1
:: BLACKBERRY ::


Tak kira la bold ke, storm ker, janji blackberry... Dia usik aku, blueberry x nak? ....eeee... x nak la blueberry. Korang tau x, de handphone sama mcm blackberry, tapi cap ayam , dengan mengunnakan nama blueberry? murah ajer, RM399.00.

Tapi aku sedar diri la, aku bukan kawin dgn tokei westport, so agak2 la kan, lg pun, da ter xcident buat anak lagi, so membazir2... kena simpan

no.2
WATCH



Aku x de specified nak jam apa, sebab aku tak de la nak jam sgt pun, tapi itu je yg aku boleh pikir, bila dia mintak list, (eh, dia mintak ke aku buat sendiri yek? *TET*). Satu2 nya jam idaman aku adalah dari GC Collection... again, aku bukan kawin dgn tokei balak. harga paling murah sebiji GC dalam RM700 plus la. yang aku nak kat atas ni ada yg cecah RM1K. so, mimpi ajer la...

no. 3
WEDGES



Aku pernah buat entry ni dulu. Masa aku buat entry tu, aku belum nampak kasut ni in real life. masa tu aku tgk kat website je, terus jatuh cinta. Lepas tu, masa hari raya last year, masa cari kasut dania dgn alisya, nampak kasut ni. Masa tu saiz yg di displaykan agak besar. I did try the wedges, tapi mcm x cun la, sebab saiz besar kan. So end of last year, aku de pergi alamanda. Kebetulan, masa aku masuk butik tu ada amoi tgh try kasut ni... perghhhhh................ cun siot... marbelous.... lps tu, aku pun gatal try, ngam pulak dgn saiz aku... seyes, comfort giler.... so sejak tu aku termimpi2 kan dia.

So i was thinking to get this for my beday present la. Since the no 1 & no 2, is quiet expensive (pada aku la) utk en suami, so why not, buy this one ajer la... murah sikit kan...

so aku pun hint hint la dgn en suami. sekali en suami ckp, "dr awak beli kasut, baik beli jam".... huahuahauahua, dia x nak belikan aku kasut... aku frust... aku frust... sebab aku nak kasut ajer... tp jam pun ok jugak la (dasar perempuan tamak haloba)... hehehehehe

so last night, dia ajak g servey2 la (konon nya la)... sebelum tu, aku joke dgn dia, aku kata jam pun jam la, swatch pun boleh.. tetiba teringat kat baby-g.. so aku ckp, baby-g pun boleh la...

so jln punya jln mlm td, sudah jatuh chinta dengan ini baby-G la...



marvelous, i tell u... pergh.... i love it.. love it so muchhhhhhh....................

so jln punya jln, discus punya discus, en suami kata, ok la, go and buy, then kuar mkn, da lapo... walawei... i lap u la.. so on the way nak ke kedai jam tu, nampak 1 kedai jam lain.....

disini la bermula nya kisah sedih aku... huahuahauuhauahua....

kat kedai tu dia jumpa 1 jam lain, jam besi yg pada dia cantik... pada aku pun cantik jugak.. tp aku da tertarik menarik dgn itu baby-G da... so lepas pujuk rayu, bincang, discus, bertekak, akhirnya aku mengalah la... dia yg nak tgk aku kan? dia yg nak bayar kan? dia yg nampak cantik kan? kang aku beli baby-g tu nyampah pulak dia nengok aku... so ikut kan ajer la..

but baby-g, i will come back to u later yer... mak sanggup beli sendiri... mak tak kisah... i love it, love it... tp satu je la kurang baby-g tu... tali dia plastik, lepas tu tali biasa yg ada lubang2 tu.... klu tali dia plastik tapi "click" tu, aku mesti bermati2an nak kan jam tu...

so u olls, introducing my new member of watch collections...



org da nak beli kan, ambik ajer... sekali dlm keta, terkeluar statement la.. "ni, klu mummy x nak pakai, daddy boleh pakai..."... aisei men... cit... kurang asam... ada udang sebalik batu rupa nya

apa pun, thank you la dd... i lap u la... muah... muah...

nota: baby-g, wait 4 me, i'll come back to u later
        wedges, i'll get u for my pregnancy shoes... dont care, tinggi tak tinggi...
        blackberry.... mmmm... x per la... i dont want u... tp klu bg free, i'll take it...







7 comments:

as a.k.a axa87 said...

wah..sudah dapat besday present. happy birthday in advance la jugak ye Dayah... Ok lah tu hubby nak belikan hadiah.. rezeki jangan ditolak...

Dania's mummy said...

thanks as....

Mazrina said...

Ok la tu ada besday gift lagik.... sib baik dia teringin gak beli kan..kalau tak, melopong la ko.. hehehe...

*pst* tapi jam baby-g tu 'cara' gak aku tengok.... hehehe..teringin gak la aku *wink*

Dania's mummy said...

mazrina: aku paksa, sampai dia beli... x kira.. hahahahahaha... baby-g cun kan? g beli... ada mcm2 color...

ihatesandcastles said...

Hepi Besday yg ke..........??!!!!
Blackberry unlocked set unstable..aku nyer curve 8900 2weeks used dh kong..kalikong!!!!

Dania's mummy said...

thank you... thank you... pakai norkiah sahaje la...

mamazana said...

wah... ihatesandcastle dah pakai blackberry ke? lako aku pakai BOLD...

welcome to d club ye pn dayah. ok apa dpt jam? betul kata ko. dah teraccident tu, kita kena la simpan duit... kuikuikui...