Pages

Wednesday, October 7, 2009

:: CARROT CAKE YANG SEDAPPP ::

cewahhhhh
perasan sedap
kahkahkah
sonang ajer resepinya
korang g je mana2 kedai kek
in my case, aku g MYCHOICE kat seksyen 7 tu
cari tepung carrot cake
semua ingredient da ada dlm tu
korang cuma kena tambah, MINYAK, AIR, CARROT & WALNUT
kacau sebati
bakar la 180, 30-40 minit gitu
.
.
.
untuk topping luar
250g CREAM CHEESE
100g butter
100g gula icing
sedikit perahan lemon
pukul sampai kembang
salut kat kek, bila kek da sejuk
jgn pulak korang salut masa kek panas2
kang cair cheese tu
.
.
.
smlm blk kerja,
siap2 mandi
aku buat kek tu
masuk dlm oven
putar 40 minit,
aku tinggal g rumah mak mertua aku
balik pkl 10, pkl cream cheese
DONE!
sonang ajer kan?
guarantee jadi dan guarantee sedap
.
.
.
saper yang still ckp, x pandai buat kek tu
memang sajer la
skrg klu g kedai kek
segala tepung kek semua ada
nak dgn x nak je buat





























6 comments:

Harry said...

aduh..dayah

tadi saya ada kat shah alam....
kalau tak boleh singgah

~mamazahra~ said...

salam, kak daya nak tanya la..mychoice tu kt area mane eyh?salu norly beli bahan kek kt area giant s.13 tu,jauh benar nk ke ctu..

Dania's mummy said...

mamzahra: kamu tau x, mymom chicken rice linda onn punya tu? dia berdepan dgn kedai mkn linda onn tu. ala, dkt seksyen 7 baru tu, yang ada restaurant hakim, park li cafe tu semua.land mark dia restaurant linda onn tu. dr restaurant tu, blh nampak my choice tu... dia punya sign board color hijau... nanti klu jumpa, bg tau akak yer...

Dania's mummy said...

en hairi: knp x bg en hairi kat shah alam? mana la kitaorg tau en hairi ada sini... apa la en hairi ni.. klu x boleh beralumni dgn en raja, en wahab.. ramai yg turun tau smlm...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo tadak oven macam mana?

Dania's mummy said...

e.l.i.s.s.m.i.e: ala.. ko ni alasan je tau.. g ambik duit raya nuha separuh, beli oven yg murah tu.. oven aku bukan canggih pun... oven skrg bawah RM100 da leh dpt da.. da jgn byk alasan, mlm ni ajak laki ko g beli oven...