Pages

Wednesday, August 5, 2009

:: SMALL CELEBRATION FOR PIL SIDE ::

this is not cake
this is agar2
request by en suami
dia ckp
"mommy2, mommy x yah buat kek, mommy buat agar2 ajer... mcm ni, mcm ni"
senang je dia ckp
yang kena buat aku
so berdasarkan kemahuan dia yg dia list out kan panjang2 tu
ni la hasil nya
aku sgt berbangga dgn hasil nya
dan ini adalah cubaan pertama aku
aku x pandai nak buat guna agar2 yg mcm tali rafia tu
so aku g kedai bakery
cari serbuk agar
tambah air dgn gula
the curah kat bekas
dlm tu aku letak nata de coco
mula2 aku nak buat layer by layer..
layer nipis2 tu
tp tu menuntut kesabaran yang tinggi
aku x de kesabaran tu
hahahahahah
so aku buat la layer tebal2 je
jadila
warna merah, oren dgn hijau
sbnrnya aku nak cari bekas yg de bentuk cartoon2 tu
jumpa 1 kedai
tp dia x jual
dia sewa ajer
harga sewa RM15.00
ok la kan?
tp dia nak deposit RM150.00
giler aper?
so aku selongkar je la kabinet mak aku
jumpa la bekas ni
ni cupcake
kali ni letak edible image DORA pulak
then hari tu ada balance si ELMO tu
aku boh la jugak
jadi la ELMO nya
walaupun x perfect





















































































jadilah
sebagai kenang2an
walaupun diaorg, especialy ALISYA x tau apa lg
yg penting ada la memorable tu
so utk berlaku adil
aku buat la kat dua2 belah pihak...
.
.
.
























































































































4 comments:

Harry said...

cute agar2 tu... nak skit...

^inas^ said...

eppy besday to the kids!

teruja nye tgk cupcakezzzz...
nyum~nyum~

:) have a nice syaban..

Dania's mummy said...

hai inas, thanks for drop by

Dania's mummy said...

en hairi: ambik la... sila2.. jgn malu2