Pages

Sunday, May 17, 2009

:: BAG FOR DANIA ::

aku beli kain ni
beno nya nak buat bag
dlm kepala
plan either diaper bag atau tote bag la
nak bg kat cousin aku yg baru bersalin
sekali DANIA nampak
dia suruh aku buat bag utk dia
so mlm sabtu tu
gigih la aku menyiapkan bag dia
dgn nak menghandle 2 org budak yg sgt active
bapak dia keje ptg
so aku kena handle budak 2 org ni sorang2
.
.
.
since esok tu hari sabtu
so aku tido agak lewat la
(klu x, lps isyak, aku da masuk bilik da)
so, siap la bag dia mlm tu gak...
ni la hasil nya...
sebelah dalam bag
aku g iron label tu kat ribbon color biru
x clear sgt la...
selain dari kemaruk buat sepit
aku jugak kemaruk menjahit bag
hahahahahah
semua benda nak dicubanya...
aku tgh buat bag lg ni...
kali saiz besar sikit dr yg ni
nanti da siap
aku tempik gambar










































7 comments:

What's luv gotta do ? said...

wahh best nyee... rajin lah dayah ni...smua yang di jahit ssmuanya cantik... =)

Dania's mummy said...

thanks husna... ala, sajer je suka2..

Anonymous said...

nak jugak untuk areena. this is sooo cute.

hair pin pun nak jugak..

you made some wonderful things for your kids, bravo!! - tini

Dania's mummy said...

kak tini... insyallah kak.. insyallah... klu takat bag dgn hairpin, masih boleh diusahakan... nasib baik akak de areena ajer.. klu amsyar tu prmp, pengsan nak buat 2 set... heheheheeh.. x de la pengsan...

I Hate Sandcastles said...

Seni gak ko ni....respectlah sbb ada msa nk buat sume tu utk anak2 ko...aku ni sorg pun dh xckup tangan layan krenah dia......

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alaahai..chanteknya..jelez mak..huhuhu

Dania's mummy said...

e.l.i.s.s.m.i.e : thanks babe...

I hate sandcastles: nama ko zaini kan? wei.. ko mana tau aku terpaksa bersilat berkungfu nak buat benda ni semua.. nak buat bag cinonet ni pun makan masa 1 hari tau tak.. dgn nak buai anak, kiri kanan pegang buai, nak blogging, alisya sibuk nak touch keypad laptop, nak jahit masa alisya tido, kena slow2, jgn bg de bunyi,jahit kejap, buai kejap, jahit kejap buai kejap... nak masak lagi.. pergh... memang dugaan wei... dgn sepah2 nya lagi...