Pages

Tuesday, March 3, 2009

:: SEAT-BELT ::

aku sedang dalam cubaan
menempatkan budak berdua ni
duduk di belakang
semasa kami berjalan
.
.
.
untuk cubaan awal
budak berdua ni
akan duduk dibelakang
semasa aku hantar dan jemput
diaorg dr rumah babysitter
yang x sampai 5 minit pun dr rumah aku
hahahahahahahahah
.
.
.
ALISYA terpaksa aku pakai kan belt nya
walaupun jarak rumah babysitter dgn rumah aku
hanya sekangkang kera ajer
heheheheeh
kang budak tu menggeliat2 kan,
tergelongsor jatuh
naya aku..
.
.
.
so ni cubaan pertama aku
men duduk kan budak berdua ni di belakang
untuk jarak yang agak jauh
(ke rumah mak mertua aku)
lebih kurang 20-30 minit perjalanan
.
.
.
ALISYA, steady dgn kertas di tgn
sepanjang perjalanan dia x minum susu
hanya main kertas ajer
(sian, mak ko x mampu nak belikan ko mainan pegang2)
x bising, bagus la
agaknya sebab kakak dia pun ada dok kat belakang kot
.
.
.
since car seat nya telah diambil alih
dia terpaksa la dok di seat biasa
cubaan pertama gak
memakaikan dia tali pinggang di belakang
and amat mengejutkan
kerana dia x bising suruh bukak belt tu
sepanjang dalam perjalanan!!!!
wah... aku sungguh kagum dengan anak aku
(saper lg nak puji anak sedirikan?)
begini la rupa nya dr rumah aku
sampai rumah mak mertua aku
x de bgn2, x de baring
sorang main kertas
sorang main handphone
lantak ko la nak
x kisah la keta aku bersepah pun
yang penting korang diam

aku bukan x nak pegang ALISYA tu

tp dia x leh dok diam dlm keta

sian aku tgk badan dia

dok loncat2... mesti sakit badan dia

so cara terbaik

dgn dok kan dia kat car seat

memang rasa janggal sebab x pegang anak

bila suami driving

tp x pe la, utk kebaikan bersama

7 comments:

ibu_uwais_ameenah said...

serius ko... alisyia nye mata btl2 cam amoi... tp ko dont worry, raut wajah saling x tumpah mcm dania.. mata je different! hehehe...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..hebat...pandai duk diam erk..aku lom pernah lagi letak nuha dlm car seat kalo dekat2 semasa hubby driving..tapi long distance dier ok, short distance lagik laa ok kan..

Dania's mummy said...

mana dia dpt gen amoi x tau la.. padahal masa aku caci maki chai tu aku pregnant kan DANIA.. x pulak dia terkenan kan si chai... hehehehehehe (nasib baik)

ibu_uwais_ameenah said...

nasib baik koooo...

Asmiza Supar said...

Dah besar anak2 nko ni yer Pn Zana.. =-)

Dania's mummy said...

hai Pn Asmiza

Nama saya hidayah, bukan zana... salah org kot... heheheheheeh

Dania's mummy said...

e.l.i.s.s.m.i.e: nuha diam je ker klu ko pegang? anak aku x leh dok diam, terloncat2.. mak nya dulu ngadung gedik2 kot.. tu kenan kat anak dia, terloncat2.. suka sgt dpt naik keta.. sian anak aku...