Pages

Thursday, January 1, 2009

:: NO ENTRY ::



NO ENTRY
.
.
.
tak boleh masuk atau tak ada entry(cerita)?!?!?!
.
.
.
HEHEHEHEHE......
.
.
.
da beberapa hari, aku x update blog aku... bz tahap gaban da... maklumla, keje kat gomen, keje lak under BENDAHARI, memang year end adalah hari paling sibuk la....
.
.
.
company aku dulu, year end dia bulan oct...(betul x mala? lupa la)... tp x sibuk pun... biasa ajer, mcm xde apa2 pun... kitaorg sibuk bila audit dtg ajer, sebab mcm2 fail dia nak, tu yg leceh...
.
.
.
keje gomen pulak, closing account dia ialah 31 DIS... and perbezaan paling besar antara gomen accounting dgn private accounting ialah cara kita membelanjakan duit.... klu keje private, selagi boleh jimat, dia nak jimatkan... kedekut tahap gaban la... since diaorg cari duit sendiri, belanja kan sendiri...
.
.
.
mcm gomen lak, every year kita dpt peruntukkan dr kerajaan pusat sum amount of money... so by the year end, kita kena habis kan duit tu, since duit tu kita x boleh carried fwd... mcm mana nak dihabis kan, tu pandai2 creative bos korang la... for me, ONLY GOD know la.... (Ya Allah, Ya Tuhanku, mintak2 x jd la apa2 kat aku) heheheheheeh... CLOSE STORY...
.
.
.
so, kelmarin dgn smlm, aku mcm da x cukup tangan nak buat kerja.... x sempat nak membloghopping pun... keje, keje dan keje... semuaorg pun mcm tu... tambah2 staf 'KESAYANGAN' aku, time2 ni la dia nak demam... sorang lg ambik cuti... so aku buat dr A-Z sorang2... sebab tu aku ckp, x cukup tangan nak buat keje... big bos aku, smp saat terakhir smlm pun, suruh kuarkan LO lg, nak kejar payment LO yg da kuar lg... giler.. nasib baik aku ada kawan yg SANGAT BAIKKKKK..... dia la yg tolong aku buat BAUCER BAYARAN, while aku sibuk kuarkan LO.... (actually aku nak gak citer detail, tp takutla, kang blog ni menjadi bahan bukti lak, so just KEEP MY MOUTH SHUT ajer la..)
.
.
.
kelmarin aku blk pkl 7 mlm, smlm pkl 8 mlm... lps ni da boleh relax2 sikit la, back to normal, and start guna peruntukkan baru....
.
.
.
kitaorg (kwn2 seopis, except my bos, dia kena tinggal utk jaga opis, lg pun dia ada bini cantik la, susah... so bos tinggal) plan nak g bercuti ni... tp aku x boleh reveal, sebab x confirm lg... so bila everything da settle, baru aku bagi tau mana tmpt kitaorg g bercuti yer...
.
.
.
XCITED..... XCITED....






5 comments:

ibu_uwais_ameenah said...

yup, end of oct. tp tula thn ni cam hampeh je audit lambat, smpi rabu lps si chong auditor tu still email aku ammendment audit. tension aku!!

ibu_uwais_ameenah said...

ha... ko buat apa ni?? u shud share with me lah!

Dania's mummy said...

bahaya mala... bahaya.... x boleh bg tau kat sini... ala.... syarikat2 swasta x bt keje2 gini... sbb duit memang sentiasa ada, dan boleh di carried fwd.. mcm keje gomen ni kan x boleh carried fwd... eee... susah la.. takut aku nak citer pjg2.. nak tau, kita ym2 ajer la...

ibu_uwais_ameenah said...

ala.. mcm aku x tau.. tu opis lama huby aku tuh.. sama jerk.. no include dia la ekk!! bos dia mkn sorang2!! nasib la..

Dania's mummy said...

ish... aku x de la mcm tu... bos aku pun x mcm tu gak.. cuma ada la cara kita buat.. cuma kita x ambik duit tu... bos aku tok janggut alim ulamak la... dia x bt keje2 gini.. cuba ada la dia channel kan kat tmpt lain susah la nak ckp.... tp yg pasti, kita x mkn la, dan duit tu 500% selamat