Pages

Wednesday, December 17, 2008

:: SWISS ROLL ::

ahad yang lepas aku telah mencuba buat INI
.
.
.
:: COCHOLATE SWISS ROLL ::

aku rasa tebal sgt la... nak gulung pun susah

x kemas lansung... jd la, 1st try

bila da di potong....
.
.
.
aku sebenarnya da lama nak try buat ni... tp biasa la K.E.M.A.L.A.S.A.N kan...
.
.
.
so bila seru da dtg aku terus la buat...
.
.
.
dapat resepi ni dari blog MAMAFAMI...
give her a visit yer
korang gurantee x regret
dia siap letak gambar mcm mana nak buat
org yg x pandai masak pun boleh buat (macam aku)
cuma aku ni GELOJOH sikit, TAK SABARRR, mcm teror2 ajer kan
so aku buat KURANG KEMAS la
janji rasa dan lembut ada... hehehehehe
.
.
.
masa aku buat entry ni (malam td pkl 9.30) aku tgh bakar lg satu...
tp kali ni 1 adunan, aku buat 2, sebab nak bg nipis kan...
yang hari tu aku buat 1 adunan, aku tuang kan semua, so dia tebal la..
kali ni aku buat jd 2... nanti klu berjaya aku buat entry lain
aku rasa aku da terlama beat, so dia jd byk... kot la
.
.
.
cuba la buat....
.
.
.
note: mama if u accidentally visit my blog, pls leave some comment yer...




3 comments:

ibu_uwais_ameenah said...

rajinnye ko buat kek... aku bab2 kek ni mmg aku tolak tepi, tak minat.. tp klu food lain, ok lah!

Dania's mummy said...

ala.. tgk mood gak aku.. heheheeh

MamaFaMi said...

Amboi montoknya swiss roll dia. Terima kasih kerana sudi mencuba. Recently mama buat swiss roll guna resepi yang sama, guna tray yang sama cuma mama roll the other way round. So swiss roll tu jadi lebih panjang dan tak terlalu montok. Ma rasa just nice the size. Nanti cubalah ye....