Pages

Thursday, December 11, 2008

:: SKT ::

ada saper tau SKT ni singkatan utk aper??? apa yg aku tau ni BORANG PENILAIAN PRESTASI kita la...
.
.
.
DULU aku x ambik pot pun hal2 mcm ni... ko taruk la berapa ko nak taruk pun, janji tiap tahun aku dpt naik gaji dan ada bonus... since dulu aku org paling rapat dgn BOS, so aku x la takut sgt hal2 mcm ni.. walaupun markah tu bukan BOS aku yg bagi... 1st stage my 2nd BOS yg bg.. 2nd stage, baru BOS aku bg.... so BOS aku tau la aku bt keje ke tak kan.. heheheheeh
.
.
.
klu keje kat private, tmpt aku dulu la, tmpt lain aku x tau... kenaikan gaji dia x ikut gred tau... suka2 hati bos ko la nak bg berapa.. klu ko baik dgn dia, dpt la byk, x baik dgn dia, dpt la sikit... mcm tu tau.. tp tmpt en suami, walaupun private, dia ikut grade mcm keje kat gomen, so fair la kan...
.
.
.
.
keje gomen ni lak, ikut gred.. tiap2 tahun naik satu gred.. kecuali klu kita sit for special exam, lulus ker.. tu lain citer... tp klu biasa2, memang naik ikut gred la... so adil dan saksama.... klu mcm aku ni, naik x smp seratus pun....
.
.
.
.
last year bila aku keje sini, aku nya markah BOS aku yg bagi.. aku masa tu x perlu bg markah kat org.. sebab baru lg kan... tp tahun ni aku kena bg markah kat org.. 4 org pulak tu... eeee.... malas betul la.. apa ajer aku nak kelentong kat ruangan ulasan tu... kang aku bg sikit salah, aku bg byk salah.. mcm mana...
.
.
.
en daus aku yg bg markah... "alo en daus... hari tu masa mak ko dtg sini naik pejabat bos besar, ko x pikir semua2 ni yer.. skrg tau la nasib ko.. aku yg bg markah kat ko tau"... heheheeheheh... statement kurang ajar tu nama nya...
.
.
.
.
wei.. aku x la kejam sgt.. rezeki dia tu.. aku nilai by performance la... so far ok la walaupun slow...
.
.
.
.
tp bab KUKU tu memang aku x leh tolak ansur... smp jumaat hari tu dia belum potong KUKU dia lg... next week klu dia naik kerja, aku nampak KUKU dia panjang lg, masa tu aku terus je hulur ketip KUKU.. "ko potong sekarang, aku nak tgk..." aku x kira.. aku akan buat mcm tu gak.. peduli la ko nak panggil mak ko ker, bapak ko ker, kakak ko ker... aku x peduli...
.
.
.
aku de citer JAHAT tau pasal apraisal2 ni... next entry la aku citer...

3 comments:

ibu_uwais_ameenah said...

babe, aku rasa ko kena tulis kt dlm bahagian ulasan tuh yg en daus tu sangatlah pengotornya... kuku dah la x potong.. hihihi... ko agak bos ko rasa reasonable x ulasan ko tuh??? hihihi.. tulah tu kalau keje gomen. naiknya dikit gilerr.... huby aku lak skang dh x byk keje, ko tau gatai g apply plkn coordinator.. huhuhu.. xde keje btl laki aku tu.. jeles... aku plak yg keje betimbun!

Dania's mummy said...

mak aii.. laki ko x de keje ker? rajin bebenor... mentang2 dok jauh, x de anak bini nak diulit nya... x per la.. tambahkan rezeki tu...

ibu_uwais_ameenah said...

hihi.. mlm td dh kena ulit.... *blushing*