Pages

Wednesday, December 10, 2008

:: CUTI ::

nota: gambar x de kena mengena dgn tajuk... sajer je letak gambar ni


da 2-3 hari ni aku x byk entry la kan... x de la sibuk, idea je x de.. campur tolak CUTI lg...




smlm aku CUTI... alamak, aku beum apply CUTI lg... aisei.. lupa da.. aku tido rumah mertua aku.. x de gambar la... smlm mertua de potong kambing, dia x la buat korban, tp since dia de bela kambing, de org beli kambing dia utk buat qiqah.. so dia sembelih la siap2....




CUTI aku as at today ada lg 21 hari... ni da bulan 12 ni... thn depan dpt lg 25 hari... wah kaya CUTI aku ni... dulu masa kerja private, CUTI setahun de 12 hari ajer.. kan mala kan.... nak ambik CUTI sebulan sekali pun rasa syg.. klu de benda nak kena settle, sanggup ambik CUTI 1/2 hari sebab syg kan CUTI tu.. tp bila da keje gomen ni.. mak ai... byk nya CUTI ko bg.. kaya CUTI aku...




en suami ada la gak tanya2 nak jln g mana yer akhir tahun ni.. tp since keje kat bhgn kewangan, dan keje gomen, bulan 12, adalah bulan dimana CUTI di bekukan kan... lagi2 tarikh 30-31hb tu... nak langsai kan hutang.... heheheheeh...




dulu keje private, jimat2 kita gunakan dduit, tp bila keje gomen, selagi de duit, baik habis kan... fenin... fenin....

3 comments:

ibu_uwais_ameenah said...

yelah dayah... cuti kedekut kt sini.. wei.. aku br kuar bilik bos.. kena plak pggl ngn kak long ngn si bunga!!

Dania's mummy said...

bunga? saper bunga? bunga ros mekar mewangi? hahahahahaha.... knp? bos ckp aper?

ibu_uwais_ameenah said...

sejak fsh xde, bos suh dorang tolong aku.... :)