Pages

Thursday, November 27, 2008

:: KOLEJ KRISTAL ::

Smlm aku buat lawatan ke KOLEJ KRISTAL... Kolej ni special sikit... x mcm2 kolej2 yg lain, since kolej ni kita sewa utk bg Pak2 ARAB, Minah2 IRAN, dok sit....

UiTM skrg kan de student dr ARAB la, IRAN la, SAUDI la.. so diaorg ni special sikit, x leh campur dgn org... so kita sewa la kondo blkg UiTM tu utk bg pak2 ARAB duduk...

so smlm aku g sana, check inventori rumah PPP dia... lawa gak kondo dia, tp since aku da biasa dok kampung, nampak keta lalu lalang, nampak ayam itik, so aku rasa aku x leh hidup la klu kena dok rumah atas2 langit ni...

design rumah dia, masuk2 jumpa dapur dulu... memang kebanyakan kondo, apartment semua patern tu skrg.. masuk2 je jumpa dapur... apa punya design da...

then kan, aku x tau la saper yg decide beli perabot dlm rumah tu... aku rasa kelakar ajer, since meja mkn dia, da mcm meja mesyuarat da.. dan alamri2 baju dlm tu semua besi2, mcm dok kat hostel lak aku rasa...

ni En. ALIF tgh check inventori master bedroom.. dlm bilik ni ada meja study, semua besi2.. lawak la..


ALIF dgn En. MAN tgh testing2 tilam dan katil bujang dlm rumah tu


carta organisasi kolej kristal... goyang lak gambar...

waktu urusan pejabat

2 comments:

post grad uitm said...

ades....ape pasal la uitm x sediakan kondo ni utk student post grad...erk...aku cam merana jek sbb kena duk umah yg tak best langsung kat seksyen 7 tu...huhuhu....klau aku masih stay kat utm...mesti dgn gembiranya utm bagi aku duk hostel yg cun...kat UIA pon sama....diorg siap provide hostel khas utk post grad student.....time2 aku nak register sini..dah la aku buta pasal uitm..pasal shah alam..tetiba jek tau tak dek hostel..hampir2 nak cancel jek masuk uitm.cam nak pitam..time tu aku mmg serooopa la dgn foreigner2 tu..x tau apa2...aku main bedal jek.
aku ni bukan lah memilih sgt..tapi after pening2 lalat n bagai nak sewel gi kelas, essemen2 yg bertimbun2 tu..at least aku nak jugak la tempat aku yg selesa utk berehat...aku harap uitm sensitive sket bab hal ni. harap uitm pun boleh gak jaga kebajikan student post grad...especially yg betol2 new comer cam aku nih...

Anonymous said...

Full-time post grad stud,

Student study kat Centre of Media Warfare & Information, sec 7 mmg ada keperluan tinggal kat Kolej yg kondusif, perlu sangat lebih2 pljr yg datang jauh. Datang2 je register bab hostel mmg tak di provide, aduhaiii...bukan lebih best klau Uitm 'open up' some space for Post grad stud, rasanya mereka lebih matang klau nak dibandingkan fresh man!

Bilangan pljr Post grad pun kecil & tempoh pengajiannya pun pendek. harap sangat2 takpe lepas ni nak tnya HEP kemungkinan....selamat.