Pages

Wednesday, October 21, 2009

:: KEJADIAN SEMALAM ::

Ni parking lot tmpt aku bekerja. Kalau tak dek KONVO pun, tempat ni memang da santak dengan kereta. Inikan pulak ada KONVO, memang pack giler la. See! See!, langsung tak boleh bergerak. Waktu kejadian ada lah after opis hour at 5.00 p.m. Semua orang nak balik, tapi keta x boleh bergerak barang seinci.


Belakang keta savy hitam tu kosong. Magic kan? macam mana dia boleh keluar? hehehehe, mula2 savy hitam tu x de, so keta tu boleh la kuar. then savy hitam ni pun satu hal, x mo park kat belah belakang, klu tak, boleh la orang park tmpt dia park tu. Nampak tak kereta kelisa merah kat belakang tu? Belakang kereta kelisa merah tu, kereta viva hitam. 2 kereta ni la punya kemarahan bermula. da la block keta orang, tak nak tinggal kan no tel. Atleast ko tinggalkan la no tel, senang orang nak call ko. Aku pun block keta orang gak. keta aku selang sebuah dr keta kelisa tu, tp aku tak tinggalkan no tel pun. Since aku regular parking kat situ, orang da kenal keta aku, dan dia tau kat mana opis aku. So klu diaorg nak kuar, diaorg leh cari aku kat opis ajer.


Ada satu family tu datang dari johor kot, aku tengok keta dia plate J, lepas tu anak dia KONVO sesi pagi, dia dtg pagi2, so dpt la parking lot baikkkk punya. Then sesi pagi nya KONVO around 11.30 a.m macam tu da settle, so dia nak keluarla, ha, hambikkkk ko, lansung tak boleh kuar. Saper suruh ko semak2 parking kat tempat staf. Kalau parking kat padang kawad kan da boleh balik awal. Elok2 boleh balik awal, terus balik pukul 5 petang gak. Sian pakcik tu, da tua da pakcik tu. Anak dia la yang bawak parking kat situ.

Ada sorang kakak tu, lagi kesian ooo.... dia parking sebelah depan sekali. Kira mula2 keta dia, lps tu ada sebuah keta lagi, lps tu keta aku, ada sebuah keta lagi, kelisa merah then viva hitam tu. So pkl 3 tu dia nak kuar sebab nak hantar kakak dia pergi Haji. Then dek disebabkan 2 biji keta kat belakang yang tidak dikenali tu, dia tak boleh nak kuar jumpa kakak dia, sebelum kakak dia flight.


masing2 tengah tunggu penyelamat untuk keluar dari parking lot ni



Kan da kena! ni tak tau saper yang tulis

Masa pukul 3 aku keluar tgk kakak yang tak dapat keluar hantar kakak dia pergi Haji tu, aku tengok keta viva hitam dengan kelisa merah tu ok lagi, cantik lagi, molek lagi. Sekali petang bila aku nak balik, tengok2 kereta ni da jadi begini. Tayar sebelah kanan.

tayar sebelah kiri

bahagian body sebelah pemandu. Sebelah penumpang ok, selamat. Seriously tak tahu siapa punya angkara. Tapi aku ada beberapa suspect yang boleh disyaki. Tp tak mo la tuduh tanpa sebarang bukti kan.

bonet depan pun kena sikit. Calar ni bukan setakat garis2 halus ajer, yang bila digosok2 dia hilang. Ni calar, makan dalammmm punya. Tak boleh hilang, kecuali kena cat baru. Sian yek... Kalau aku, aku lg rela pancit keta dr kena calar. Tampal tayar bocor baru RM5 ajer compare nak cover kesan calar tu, makan ratus oooo... Tapi saper suruh ko parking situ, da blocked keta orang, tak nak pulak tinggal no phone... kan da mendapatttt

Ni kelisa merah, bernasib baik sebab tayar tidak dipancit kan. Cuma calar2 ajer.


So, sesiapa yang ada sedara mara atau adik beradik nak KONVO semester2 akan datang, bear in mind, jangan nak parking tmpt staff ye kalau tak nak menerima nasib yang sama. Korang parking je la kat padang kawad tu atau mana2 tempat yang da disediakan untuk parking. Shuttle bas byk.... Elok2 boleh balik cepat, lansung x dapat balik macam ni kan? Saper yang susah???
pagi tadi aku kuar rumah pukul 7.30, pukul 7.40 aku da sampai opis, berdesap desup aku bawak keta. Itu pun x dapat parking gak, kena blok keta org gak. Haiiiii, bila la dewan baru nak siap ni....





Posted by Picasa

8 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nape x parking kat parking bertingkat? kat sana kurang sket orang block :)

Dania's mummy said...

apa ke jadah aku nak park kat sana, opis aku kat sini. by the time aku sampai opis, punch card machine tu pun da habis bunyi.

ihatesandcastles said...

hahahaha..ganas gile kena calar...
mcm rimau...auwwwww!!!

Dania's mummy said...

hidup lagi ko yek? bila nak update blog ko? ganas x ganas sangat la, boleh tahan la... heheheheeheheeh

Asmiza Supar said...

Itulah masalah negaranya... kitorang kat FSG pun bersilat2 bagai nak kuar masuk paking esp masa konvo ni... the best part are.. bila dorang nak mula paking kita ckp jgn paking kang susah nak kuar... marah kita... ha.. bila dorang tabley kuar.. ha padan muka ko!!! =p

Dania's mummy said...

asmiza: heheheheh... tu la kan, buat2 bangunan, x buat aprking.. apa da...

Anonymous said...

hmm...klu ye pn marah,xyah la uat smpi mcm ni...mmg la salah org tu tp tak baik la wat kete die mcm tu...hmm...

Dania's mummy said...

masalahnya, bukan aku yang buat! aku pun tau x baik buat mcm tu