Pages

Wednesday, October 28, 2009

:: GAMBAR PESAKIT DENGGI ::

Da berbotol2 masuk air. As at semalam, rasa nya da berbelas botol da. DIa mengeluh, sebab asyik kena minum banyak air, dan asyik nak ke toilet ajer. Aku tengok badan dia macam da gemuk sikit, sebab dia makan ikut time. Pagi, tengah hari, petang. Heheheeheheh... Dia kata klu tak makan, nanti lapar.

Dia ngeluh jugak, sebab selalu kalau tak sakit, tiap2 hari atau 2 hari sekali dia akan cukur kepala dia botak licin. tapi ni da 3 hari dia tak dapat cukur kepala dia. So dia rimas, dan rasa kepala dia berat. Habis la, nampak la segala uban2 dia nanti. Ohhh... aku lupa nak usik dia, ada 'foging2' tak kat sana? aku rasa da berapa hari tu dia tak 'fogging tu'... heheheheeheh

tiap2 kali doktor check, mesti nak tengok lidah. Lindah orang kena demam denggi ni putih tau, tak merah macam orang sihat. Selagi lidah dia tak merah dan darah dia tak ok, sleagi tu la dia kena tahan.

Ni result terbaru dia petang semalam. Aku curi2 snap gambar guna camera hp aku yang rosak ni. Nampak tak pletele dia tu? Cuma 57 ajer. L tu maksud nya low la. Untuk orang yang normal range pletele dia ialah antara 150-450. So tunggu la sampai pletele dia naik, baru boleh release balik rumah.

ooohhh... ada yang kata kena makan sup ketam kan? heheheeheh, aku belum sempat buat lagi... heheheeheh, kejam tak? Aku keje la siang. Balik dari opis, aku terus ke hospital. Bila masa nya aku nak masak kan sup ketam untuk dia. Tapi mak dia tiap2 malam bawak kan sup ketam tu... nasib baik de mak mertua...
Harap2 hari ni boleh la balik. Hari2 aku tanya soalan tu kat dia...;-)





Posted by Picasa

1 comment:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

100 plus tu pun ok jugak..