Pages

Monday, September 14, 2009

:: INTRODUCING .... ::

my new family member
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng.. jeng...
.
.
.
.
.
.
.

not so new la...
tp dia da cuci, nampak la mcm baru
aku pun terperanjat tgk
masa aku simpan tu
da kusam2 je color dia
sekali dia celup
walauwei...
.
.
.
ni mak aku punya
da turun wasiat bg aku
da bg aku 3 tahun lps
masa dia sakit kuat, masuk/kuar hospital
dia suruh aku pilih antara 3
dlm tiga2 tu,
aku rasa 1 ni la yg x nampak ketuaan sgt
so i choose this one
tp sblm2 ni aku belum sampai seru la nak pakai
besar sgt...
tp ntah knp ntah,
raya thn ni dpt mimpi
teringin nak pakai lak
console dgn mak
tanya dia, betul ke da x nak pakai lansung
walaupun memang dia da serah betul pada aku
tp aku anggap, aku tolong simpan ajer
so, dia pun da beriyer2 kata betul
jadi aku pun ajak la g kedai ah seng
nak potong
(dulu sblm sakit mak aku gemuk, so besar la kat tgn aku)
balance dr potong td
dapat la aku benda ni
.
.
.
.
.
.
.
.
(kena la tambah sikit, x tambah dpt halus ajer
pergi dgn org tua, klu boleh dia suruh ambik mcm rantai basikal
giler aper, x kosa aku)
benda ni la yg baru
da lama da aku nak
sian aku, 29 tahun baru merasa
(nampak no aku tipu, dulu kecik2 ada la)

baru terasa mcm kaki prmp melayu terakhir...
ahaksssss...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sbnrnya gelang tgn lama aku
aku nak tukar beli rantai kaki
tp mak aku x bg
dia kata simpan la kenang2an
hadiah harijadi terkahir dia bg aku
(bila aku start keje ajer, dia da x bg hadiah lagi
aku lak yg kena bg dia)
then dia ckp
cuba pakaikan kat kaki dania
ngam2 pulak tu
cun sgt la
gelang kaki dania
aku baru beli thn lps
tp belum pun habis syawal
da putus
mak aku ckp
(saper suruh beli yg halus2)
ater.. duit aku halus, aku beli la halus...
da la tu
takut aku citer benda2 ni....
tp sbg kenang2an la
rujukan hari tua anak2 aku..
ni la online dairi aku...
.
.
.
.
note for my self:
aku bukan sahaja prmpr sejati (bak kata elissmie, yg shopping x penat2), tp aku jugak prmp kampung...
hahahaha
asal raya je jumpa ah seng
asal raya je jumpa ah heng
heheheheeheheheh
.
.
.












































4 comments:

Sarah Syazwani said...

besaunyer...tp mmg mak2 kita mmg suka besau2...samela ng mak aku asal brg kemas je suh beli yg besau2..kalu duit besau xpela gak..

Dania's mummy said...

besar yek? heheheeheh aku pun rasa besar... aku rasa da mcm mak2 da aku pakai gini... hahahahahahaha... tp simpan x zakat pun x guna gak... sbb tu decide nak pakai...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bleh laa ko kwn ngan mak aku...dier perempuan kampung gak..kami adik badik panggey dier mami jarum..dier kalo bleh nak aku pakai rabak2 punya besar mcm dier, tp salu aku pilih mesti halus2 jugak..hahahaha...

Dania's mummy said...

mak aku dulu masa sihat pun gitu.... pantang raya mesti nak ke kedai ah seng... tp skrg da x berapa nak sihat sgt, fulus pun da x berapa nak ada.. so da x kesana la... tp dia bising betul klu aku ambik yg halus2... bencik aku.....