Pages

Thursday, September 3, 2009

:: BUAYA VS KERANI ::

smlm masa nak kuar dr subang parade
lalu depan kedai sang buaya
try this on ALISYA
alala... comei nya
cute sgt
tp smlm x de color ni
yg ada color pink
cute sgt..
(ceh, puji anak sendiri, fedulik...)
dia pun diam ajer
bila kita test pakai kan
harga RM139.00
harga lebih kurang kasut kat kedai si 'kerani' tu
contoh kasut mcm kat bawah ni
comel kan? sesuai utk alisya
yang baru pandai jln
ni pun cute gak
ni mcm kasut lama DANIA masa umur 1 tahun
ingat lagi, kasut ni kitaorg beli nak raya gak la
masa tu 3 sekeluarga menjadi 'kerani'
as at now, ALISYA memang pakai kasut kakak dia tu
so, itu la untung nya sesekali beli kasut mahal
memang boleh bawak turun temurun
.
.
.
tapiiiii
aku dlm delima
nak ambik mana satu
sbb klu boleh aku da x nak beli kasut2 diaorg ni lagi da lps ni
so klu boleh nak cari mcm selipar ajer
so boleh dibuat belasan selepas hari raya
.
.
.
aku try kan kasut ni gak kat DANIA dgn ALISYA
tp aku rasa mcm x berapa nak cun sgt la
kat kaki diorg
tp aku rasa best klu beli kasut ni
sbb
boleh dibuat belasah2 lepas hari raya
menepati sasaran aku


tapi....
heheheheh ada tapi lagi
tahun lps da beli kan kasut 'buaya' utk DANIA
x kan tahun ni nak 'buaya' gak kan?
tahun lepas kami 3 beranak telah menjadi 'buaya' jadian
so mungkin ambik ni
sebagai ganti
dari kedai 'kerani'
lps tu boleh buat main ball sekali
as requested by DANIA
nak kasut ball, nak kasut ball...
as for their mummy
ambik ni ajer la kan
tp ada hati nak kasut kerani gak
adoihai... fening2
kasut ni aku pernah nampak org pakai
color hitam
tp tapak pelapik kaki tu
(tmpt kita pijak)
color merah
aku rasa cun sgt
tp aku x jumpa la kat kedai buaya tu
akan mencari samapi jumpa
jika tidak ketemui
cari ajer kat bundle
fesyen ni rasa nya da kuar kan bundle kot
1/2 price lagi...

:: quote of the day ::
sang suami: tp td kasut kat kedai buaya tu memang cun la
sang isteri: saper punya? ALISYA? ha'ah.. cun kan? tu design baru kot, x pernah nampak pun
sang suami: bukan la... daddy punya la... yg mcm ni (sambil menunjukkan kasut thn lps), tp dia da x berbulu lagi (apa ntah nama model dia, x ingat)
sang isteri: cis... ada hati nak kasut baru gak...ingatkan x de perasan, sempat jugak dia menjeling kasut dia...




































































6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kasut yang last tu, kwn aku kat ofiz ni pakai :)

Dania's mummy said...

memang da ramai yg pakai selipar tu... sajer je boleh buat belasahan lps ni...

mamazana said...

kak zana pun br nak usha kasut buaya utk bdk2 ni. tahan lasak skit. by the way, sapa kerani tu? hihihi...

Dania's mummy said...

kak zana: saya x terpikir apa pun masa letak 'kerani" tu... tp bila akak tanya saper kerani tu? hahahahah... membuatkan saya terpikir seseorang la

mamazana said...

dayah, gbr2 kasut boya ni tgk kat website kan. apa nama model kasut ni? mcm nak g usha kat senayan city la esok. gbr 1st tu cantik la. harga 139 kat SP ek?

Dania's mummy said...

kak zana z tau la apa model nya.. cuba try tgk kat website dia www.crocs.com hari tu saya tgk kat subang parade, ada color pink, x cantik sgt... color ni cantik kan.. esok da beli jgn lupa tunjuk kat blog yer...