Pages

Thursday, June 4, 2009

:: ROSEMERY CHICKEN LEMON ::

aku x tau la apa nama sebenar masakan ni
aku belasah ajer
cubaan pertama aku ni
ni training
next week our 4th anniversary
so ni testing masak ayam ni
next week, x yah la en suami bawak aku
mkn kenny rogers kan
(itu alasan yg sama aku bg kat dia mlm td)
.
.
.
ni ayam yang telah diperam semalaman
(malu la aku tgk ayam ni bogel gitu.. hehehehe)
ni yang da siap
tapi belum potong
coleslow
kuah black paper yang makcik aku ajar
termanis pulak
x per.. next week akan diperbaiki
so, ni la dinner kami mlm td..
overall ok la
en suami kata
next time klu buat lagi
dia soh belah ayam tu siap
tapi aku x mo
x cantik...
aku suka tgk ayam seketul mcm tu
tp since oven aku x canggih
x boleh pusing2
tu yg dia x berapa nak masak sgt belah dalam tu...
rosemery, black pepper terbanyak
perlu dikurangkan
mak aku ckp, ayam sedikit masam, x mcm kat ayamas punya
(masam sbb ada lemon kot)
(and mesti la x sama kat ayamas mak, ni masak sendiri, amatur lagi...)
next week leh masak dinner utk celebrate
our 4th anniversary...
kejap je kan....




















































6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah mencabar iman pose2 cengginih :P

Dania's mummy said...

BUAT LA, untuk buka posa...

~mamazahra~ said...

apa resepi nye kak dayah..cam sedap jek...
leh share ke?

Dania's mummy said...

mamazahra...
alahai mamazahra oooiii.... ni yang akak lemah ni... takut bagi2 resepi x jadi.... nanti akak google balik yer, mana akak jumpa resepi tu... akak ni x berani nak bagi... sbb nya, kang x jadi, nayo ajer akak.... nanti akak cari, bagi kamu yer....

uda said...

syabas! kira berjaya lah tu...next time jadi profi lak ek?....

uda said...

tak de resepi ke? kedekutnyaaaa! ehehehhee