Pages

Tuesday, April 21, 2009

:: HAND EMBROIDERY ::

selain sibuk/giler
menjahit dress untuk
2 princess tu
(hahahahah.. aku sgt x suka guna perkataan princess tu, sbb aku rasa feminin sgt.. hahahahaha)
(giler mak korang ni DANIA, ALISYA, ada ke x suka anak feminin2..)
aku jugak sedang mencuba/belajar untuk
menjahit hand embroidery ni
this is my 1st atempt untuk menjahit hand embroidery
aku main belasah ajer...
jadi la
next time leh perbaiki lagi
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dan aku da jadikan
kain tu
baju ALISYA
yo la
da terang2 kan aku sulam nama dia
x kan nak buat baju DANIA pulak kan???
ni la hasil nya
(boleh la, percubaan pertama)
ada sbb sbnr nya
knp setiap percubaan pertama
aku buat ke atas ALISYA
sebab bila x jadi
x de la aku membazir kain kan
ALISYA kecik lagi
so da tentu la
penggunaan kain tu tak sebanyak DANIA
klu aku test2 terus buat DANIA punya
kang x jadi kang
membazir ajer
kan? kan ? kan?
.
..
.
.
..
.
.
.
patern baju tu
aku tiru baju ni
tp percubaan pertama
x de la aku nak letak butang bagaikan
aku adjust la sikit2
kang x jadi naya ajer
.
.
.
.
.
.
korang tau x?
menjahit baju budak
adalah lebih mencabar dari menjahit baju orang dewasa
knp???
sebab saiz nya yg kecik
cth: ko nak jahit lubang tgn tu..
bila ko bulatkan, ayo...
kecik giler
susah ko nak handle
(korang mesti x paham? abaikan ajer)
apa yang penting
S.A.N.G.A.T M.E.N.C.A.B.A.R









































5 comments:

azha4ever said...

cun la pn dayah.. ai minat embroidery ni... tu pakai 'ram' ke idak... sbb very neat.. camana leh tegang elok klau tak pakai benda alah tu... ajar mai skit...

Dania's mummy said...

cantik ker??? terima kasih.. tp kan saya masih x puas hati lagi... mula22 sy buat (lunch time, jumaat) x pakai 'ram'.. then kak yam kata, kena pakai 'ram', kang kedut2.. so balik rumah, saya pakai 'ram'.. nasib baik masih kat rumah de 'ram'.

cara2 menjahit embroidery, ada saya sertakan kat link sblh.. g la rajin2 tgk kan.. patern sy dr. google ajer...

ibu_uwais_ameenah said...

suka.. suka.. nanti la aku try...

Dania's mummy said...

ko nak try buat baju atau embroidery?? aku da letak link2 yg berkenaan kat sblh.. de stgh2 ada patern dress baju pun.. boleh la try...

ibu_uwais_ameenah said...

skrg ni sangatlah busy.....okey... keje opis.. rumah.. nak pindah lagi.. nanti pasni free aku try... =D