Pages

Friday, February 13, 2009

:: HOTEL DI JAKARTA ::

da penat shopping kat
MANGGA DUA,
kitaorg di bawak ke kedai makan utk dinner
tapi aku tak ambik gambar, sbb aku x suka mkanan nya dan aku x suka kedudukan kedai makan tu..
.
.
.
kat jakarta, kitaorg dok hotel ni
BINTANG GRIYA WISATA
ok la pada aku, aku dapat sebilik dgn NORLEY, yang lain bilik lain, x havoc la mlm2, sbb bilik lain2...
.
.
.
ni tour guide tgh men check-in kan kitaorg
lobby hotel
aku pun menyemak sama kat kaunter
.
.
.
kat sini ada kejadian lawak...
.
.
.
citer nya mcm ni,
kak yam, kak J dgn si nurul ni dok sebilik...
since satu bilik ada 2 katil single, so ada staf hotel dtg nak pasang kan extra bad
tp kdiaorg x dimaklumkan pun dr awal, yg akan ada org dtg nak pasang extra bed
tetiba ajer ada org ketuk pintu...
lps tu yg bukak pintu pulak KAK J
so org tu ckp la,
"BUK, MAU PASANG EXTRA BED"
mungkin org indon tu ckp slang indon, bunyi "EXTRA" dan mcm "ASTRO"
kak J pun beriyer la ckp
"x mo, x mo, ASTRO da pasang da, ADA HBO lagi"
(kebetulan masa tu diaorg tgh tgk channel HBO)
kak yam pulak dr dlm bilik menyampuk,
"tak payah, tak payah"
da la org indon ni terpinga2..
then, kak J nampak ada katil sebelah org hotel ni...
la... rupa2 nya dia nak pasang
EXTRA BED ker... adei...
lawak giler.. terkekek2 aku ketawa dlm keta besok nya...
.
.
.
so dr kejadian tu
timbul la peribahasa baru
.
.
.
BIAR TAK CANTIK, TP JANGAN PEKAK
.
.
.
hahahahahaahaahahahahaah





1 comment:

uda said...

wakakakakaka!!!!,,cantik peribahasa baru tu..siankak yam ko tue.....