Pages

Saturday, February 21, 2009

:: DANIA'S 1ST XPERINCE ::

semua org sibuk pasal cerita ni...
baik yg muda, yg tua, kanak2
semua nak tgk cerita ni
so aku pun x nak ketinggalan la
actually, mula2 aku pikir,
x nak dedahkan kat anak aku pasal benda2 ni semua
but then
pikir2 balik,
mmm... apa salahnya
to get some experince org kata
.
.
.
.
so mlm jumaat tu aku convince la en suami
pujuk2 punya pujuk
x jalan jugak..
dok mencebik ajer..
tension aku
bukan aku x leh pergi dgn DANIA berdua ajer
tp budak tu ada bapak, aku de laki, buat aper aku nak g sendiri kan????
aku ingat jumaat tu nak ambik la half day ker cuti ker
tp sebab en suami x nak pergi,
so aku keje la mcm biasa
then esoknya kat opis,
pkl 11 baru dia sms aku
tanya nak pergi ke x..
mmm.. kelam kabut la aku
sbb klu dia bg tau awal, leh la aku buat booking
ni aku x booking apa lg
so aku try my luck booking online...
nasib baik dapat
then call babysit, bg tau nak ambik semua,
pkl 2 lebih aku tolak dr rumah
movie start pkl 3.20
.
.
.
.
.
.
DANIA x xcited apa pun
mungkin sbb dia kecik lg kot
dan dia pun x tgk cartoon ni kat tv
so dia x familiar pun dgn si UPIN dan IPIN ni
masuk dalam tu dia diam ajer..
x ketawa, x bercakap
even de ramai budak2 dlm tu
dia dok diam ajer...
bila movie start pun dia x gelak2
walaupun ada adegan2 yg kelakar
dia dok diam ajer, x mo dok sendiri
nak berpangku
lagi pulak
cerita tu mcm adventures2 gitu kan
de ular2 besar la
lg la budak tu dok diam ajer
dgn screen yg besar
bunyi yg kuat
kat rumah mana pernah tgk tv suara kuat2 mcm tu
so dia lg la takut...
not really takut la
tp dia x biasa kan...
.
.
.
.
.
bila da habis movie, tanya dia
nak tgk lg x?
dia kata,
.
.
.
.
.
.
x nak...
hehehehe
suka la bapak dia...
.
.
.

sempat ambik gambar dia dlm tu
muka takutttt...
btw
suara si UPIN dgn IPIN tu
mak budak tu sekampung dgn aku
nenek dia masih tinggal kat sini
tp dia da pindah kat tmpt lain
tp still area2 sini gak la...

14 comments:

ibu_uwais_ameenah said...

cian dania... xde perasaan... aku dh booked tiket pkl 7.40pm... u know what, yg siang punya semua tiket abis!!

Dania's mummy said...

memang dia x de perasaan tgk cartoon2 mcm ni.. hehehehe.. cartoon dia ala2 manja gitu... aku dgr pg jumaat tu FBI kata ticket susah nak dpt, so aku try luck ajer la... aku memang x plan nak tgk weekend sbb nanti sian alisya..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lenkali bawak aku..baru happening..hahahaha..aku dh lama tak bercinema :(

Dania's mummy said...

e.l.i.s.s.m.i.e

sama la kita, ni 1st cinema aku lps kawin.. dasyat x???

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku da buat scrap book utk ko kat blog..:D

Dania's mummy said...

aku da sesiap curi da...

mamazana said...

alahai... x dpt tgk. Sikak long suke sgt upin dgn ipin ni ha. Nampaknya beli CD ja ler....

mamazana said...

e.l.i.s.m.i.e: nak jgk.....!!!!

mamazana said...

e.l.i.s.m.i.e: nak jgk.....!!!!

Dania's mummy said...

kak zana
danai x pernah tgk pun cartoon tu kat tv... mak dia yg sibuk2 ajak dia tgk.. hahahahahaah

Sarah Syazwani said...

sebenarnyer tuh..mummy dania yg nak tgk...hehehe

Dania's mummy said...

sarah...

tau x per...

oma/uda said...

It's too early for her age for cinema!!! kesyian diaaaa.....ko puny pasal yang dok gian nak nenguk..anak ko cucu aku yang ketakutan! jangan buat lagi tau!!!!...hummm...don't worry...."there will always be 2morrow"....hehehehe

Dania's mummy said...

dia x de la takut tutup2 mata.. dia diam ajer.. x per, leh bawak lagi..tp tgk cartoon yang ala2 manja la...