Pages

Sunday, December 7, 2008

:: MASALAH ::

masa aku type entry ni, mak aku baru lepas meluahkan perasaan kat aku... aku nak ckp apa pun x tau la...

cerita nya mcm ni.. mak aku ni bela anak arwah abg aku... bela dari kecik, bagai menatang minyak yg penuh la... smp skrg umur nya 16 tahun, da x nak sekolah... pun mak aku turut kan gak.. masalahnya skrg, budak ni nak beli motor besar, mak aku x bg.. dia da penat nasihat kan budak ni.. budak ni memang la bermasalah.. abang aku x rajin balik rumah pun pasal budak ni gak la... semua org pun da x nak ambik tahu lagi pasal budak ni

mak aku ni da penat nasihat kan budak ni.. dia berharap yg kita2 og ni boleh la menasihatkan budak ni.. masalah nya kita2org ni (aku, abag aku, bapak aku, laki aku) da x nak campur lg hidup budak ni.. sebab kitaorg akan dapat penyakit darah tinggi klu kitaorg sibuk2 pasal budak ni...

tp dalam masa yg sama aku kesian gak kat mak aku, cerita smp nangis2.. sian dia.. tp budak ni x tau yg nenek dia sayang dia separuh mampos... masa mak aku cerita, aku ada la gak fire2 dia... geram wei... lps tu dia tension, sebab ckp dgn semua org pun, semua org salah kan dia.. lps tu dia blah, aku lak yg rasa serba salah... tp aku geram la wei..

aku geram bila dia da start salah2 kan bapak aku... ye bapak aku memag pediam, tp x semesti nya dia diam, dia x de perasaan... dia byk tolong mak aku, tolong aku siap kan keje2 rumah... jd tolong la hargai titik peluh dia tu, dan jgn start complaining...

klu da ckp dgn 5 org, lima2 salah kan ko, da tentu2 la ko salah... nak jugak betul kan budak tu...eeee.. tension wei.. tension... kitaorg bukan x pernah nasihatkan budak tu.. even laki aku yg baru kawin dgn aku 3 tahun pun da pernah belasah dia.., abg aku pun pernah belasah dia dgn getah paip, tp semua tu sia2 bila nenek dia backing dia... sebab tu kami berlima da x nak campur tgn lg, sebab bila kami campur tgn, budak tu tetap akan dpt pembelaan dr nenek dia..

aku geram aku geram, sebab dia da mengucar kacir kan hubungan aku dgn mak aku...
aku geram aku geram, sebab aku susah hati...
aku geram aku geram, sebab cerita ni timbul masa esok da nak raya...
aku geram aku geram, knp la mak aku dulu sibuk2 nak bela budak ni...
aku geram aku geram, sebab budak ni menyusahkan mak aku dan akhirnya menyusahkan aku jugak

2 comments:

omie said...

Hummm serabut...siannya ko.

Anonymous said...

Hello mummy dania and alisya,

kesian kat your mum, ada sebab dia buat tu semua. I think now dia perlukan sokongan family in her quest untuk membentuk cucu dia.